Foto: PR // Adm. direktør Kenneth Johansen fandt selv på sloganet ’Maling med omtanke. Et slogan Beckers hver dag gør alt for at leve op til.

For 10 år siden besluttede malingproducenten Beckers, kun at føre vandfortyndbare produkter, hvilket de i år kan fejre. Med omtanke for miljøet blev beslutningen truffet og i dag pryder både Svanemærket og Astma & Allergiförbundets mærke en lang række af deres produkter. Beckers er som pioner i branchen er ikke i tvivl om, at det er den rigtig vej at gå.

For 10 år siden tog Beckers, som i branchen er kendt som ledende malingproducent indenfor miljømærkede produkter, en afgørende beslutning: Fra nu af ville de kun føre vandfortyndbare produkter i sortimentet. Den bærende faktor for kun at have vandfortyndbare produkter på hylderne var miljøet. Vandbaserede produkter er nemlig at foretrække ud fra et miljømæssigt synspunkt, da de indeholder få opløsningsmidler og derfor ikke påvirker klimaet på samme måde som opløsningsmiddelholdige produkter. 

Beslutningen betød, at Beckers måtte tage nogle produkter af hylderne, men det var en chance som de ifølge adm. direktør Kenneth Johansen var nødt til at tage:

“Dengang havde vi i Skandinavien en målsætning om, at 99 procent af vores produkter i 2010 skulle være vandfortyndbare. Vi valgte at hæve den ene procent, så 100 procent af vores produkter gik under den kategori. Det betød selvfølgelig, at vi måtte tage de få produkter, vi solgte, som var opløsningsmiddelholdige af hylderne. Men alligevel var vi ikke i tvivl om, at det var den rigtige vej at gå”, fortæller Kenneth Johansen. 

Omtanken favner bredt
Det er ikke kun de vandfortyndbare produkter, som i år kan bryste sig af at have 10 år på bagen. Det samme gælder Beckers velkendte slogan Maling med omtanke, der stadig bruges flittigt i dag. Det var Kenneth Johansen selv, der fandt på sloganet, der passer lige så godt på virksomheden i dag, som det gjorde for 10 år siden: 

“Hele ideen med sloganet er, at det favner bredt, og det passer stadig rigtig godt ind på det, vi gør i dag. Omtanken kan nemlig komme i forbindelse med rigtig mange ting. Lige fra produktion til distribution, arbejdsmiljø, påføring af maling og miljøet. På den måde omhandler sloganet både selve malingen i spanden og samtidig den spand, som malingen er hældt i”, forklarer Kenneth Johansen og uddyber: 

“Sidste forår introducerede vi fx ovale spande til den professionelle maler, og det var i høj grad noget, der fik folk til at kigge en ekstra gang. Faktum er bare, at du med den ovale model får spanden tre centimeter tættere på kroppen end med en rund spand, så ergonomisk er det meget bedre. Hos Beckers er der tænkt over tingene, og dét er maling med omtanke for os.”

Fremtiden er miljømærket
Beckers Maling var først ude med miljømærket maling og er i dag også førende inden for feltet. De er så langt i dag, at de kun lancerer nye produkter, hvis de har enten Svanemærket og/eller Astma & Allergiforbundets mærke. 

“For os siger det næsten sig selv, at det er den vej, vi er nødt til at gå. Der er altid nogen, der vil sætte sig imod og sige, at det er noget pjat, men hvis man tror på sin sag, skal det nok lykkes. Det tager måske lidt længere tid, men vi er allerede nået rigtig langt, og jeg er sikker på, at det fortsætter i samme retning”, afslutter Kenneth Johansen.

Tidligere artikelAG Gruppen har fået ny COO og medejer
Næste artikelOasen i Aalborg er nummer 1