Foto: GROHE, Et udkast til hvordan “Recycle Build Brazil”-projektet vil se ud udefra

Til dette års World Architecture Festival blev det projektet “Recycle Build Brazil” der løb med prisen. Projektet blev foruden prisen også støttet af hovedsponsoren, GROHE.

Forskningsprojektet “Recycle Build Brazil” fik overrakt Water Research Prize ved dette års World Architecture Festival. Projektet var med fokus på at optimere elevers liv og dagligdag på en måde så de også lærer hvordan man interagere med vand på en bæredygtig og korrekt måde. Løsningen blev en skolefløj konstrueret i genanvendte materialer og med tilhørende intelligente systemer til opsamling af regnvand. Det hele er pitchet som et pilotprojekt, som vil blive udrullet på længere sigt til at forbedre 400 boliger i lokalområde. Det var netop projektets læren om vand, som var udslagsgivende for at de vandt over konkurrencens andre deltagende. 

”Projektet handler ikke kun om at bygge en skole, men også om at tage de unge mennesker med på en rejse mod at få en bedre forståelse af vand som en lokal ressource og motivere dem til at anvende denne begrænsede ressource på en mere bevidst måde. Det er en fantastisk mulighed for at lave en håndgribelig forskel og det reflekterer GROHEs brand etos perfekt,” kommenterer jurymedlem Paul Flowers, som er Chefdesigner hos GROHEs moderselskab LIXIL.

Et udkast til hvordan “Recycle Build Brazil”-projektets indgang vil se ud. Foto: GROHE

Mere om prisen
Water Research Prize uddeles for anden gang i år, hvor løsninger med størst succes er dem der har kunne se nye muligheder i forhold til særligt design og vand. Virksomheden GROHE har været hovedsponsor af World Architecture Festival siden festivalens start i 2008, og har støttet vinderen med ca. 85.000 DKK. Virksomheden har gennem dialog med arkitekter fra hele verdenen en unik mulighed for at få indsigt i nye innovative løsninger og sociale trends gennem dialog med arkitekter fra hele verdenen.

Tidligere artikelSeniorpolitik skal fastholde årtiers erfaringer
Næste artikelKontrakt underskrevet af NCC på nyt supersygehus