Foto: Arkitema Architects // Projektgruppen bag det nye akutsygehus samlet for første gang

Arkitema Architects er blevet valgt til at varetage arkitektydelsen i forbindelse med etableringen af et nyt akutsygehus i den norske by Hjelset. Totalentreprenøren Skanska har udbudt opgaven med at tegne det op til 55.000 kvm store sygehus i Norge.

Nu går arbejdet med at planlægge et nyt akutsygehus i Hjelset, der ligger mellem Molde og Kristiansund, ind i en ny fase. Byggeriet har været undervejs på projektplan i flere år, og nu har Arkitema Architects, med norske Ratio Arkitekter som underrådgiver, vundet opgaven med at skulle designe det op til 55.000 kvm store sygehus. Udover de funktioner som et akutsygehus skal have, skal sygehuset også have tilknyttet en ny psykiatrisk afdeling.

Byggeriet, der kommer til at hedde Akuttsjukehus Hjelset (ASH), kommer til at ligge på en naturskøn byggegrund ud til vandet. Arkitektopgaven skal løses i tæt samarbejde med totalentreprenøren Skanska, det offentlige Sykehusbygg samt den lokale sygehusorganisation Helse Møre og Romsdal.

”Vi er stolte og taknemlige over, at Skanska har valgt os som samarbejdspartner til dette vigtige projekt for hele området, og vi er ydmyge over for det store arbejde, som allerede er gjort i projektet. Det er et utroligt spændende projekt, hvor vi kan udfolde mange facetter af vores ekspertise indenfor sygehusbyggeri. Vi skal naturligvis videreføre de kvaliteter som allerede ligger i projektet, og samtidig glæder vi os til at videreudvikle og i sidste ende realisere det nye sygehus på Hjelset sammen med hele teamet,” siger Ane Guri Grimsby, partner og forretningsområdechef i Arkitema Architects.

”Med gode arkitekter og rådgivende bygningsingeniører på plads kan vi intensivere arbejdet. Målet er at udforme et fremtidssikret akutsygehus på bedst mulig måde, for patienter, pårørende og de ansatte og med de funktioner og den kapacitet som er vedtaget,” tilføjer Knut Ragnar Heimdal, projektdirektør fra Sykehusbygg.

De første arkitekter flytter allerede i denne uge ind på Skanskas kontor Powerhouse i Trondhjem. Her har Skanska, Sykehusbygg og Helse Møre og Romsdal siddet sammen om projektet siden oktober. Byggestart for akutsygehuset er planlagt til efteråret 2020, og sygehuset forventes at være fuldt benyttet i sommeren 2024.

Men akutsygehuset er ikke Arkitema Architects eneste projekt i Norge. Kort før jul kunne Arkitema berette, at de skal tegne en ny, bæredygtig stationsbygning i træ i Trondhjem. 

Tidligere artikelNy arkitektrådgiver styrker Rockpanel
Næste artikelInnovativt botilbud skal give børn og unge med autisme trygge rammer