Foto: Altan.dk // Casper G. Knudsen, adm. direktør i Altan.dk 

Landets største altanfirma Altan.dk bygger videre på deres imponerende turnaround sidste år. Deres udvikling kulminerer med en stabil fremgang og et overskud på 3,3 mio. i 2019.

Flere danskere vælger altaner og elevatorer til deres lejligheder, hvilket kan mærkes hos Altan.dk, som har haft deres travleste år. Selskabet har forbedret årets resultat med 277 pct. fra 0,9 mio. i 2017/18 til 3,3 mio. i 2018/19.

”Vi er meget tilfredse med, at vi i de seneste år har vendt udviklingen og nu igen leverer stabil fremgang og overskud i vores drift. Årets resultat er markant forbedret i forhold til tidligere år, og det viser, at de håndtag vi skruede på de sidste år virker. Vi er dog ambitiøse og ser mange muligheder for at forbedre resultaterne i 2020. Vi satser på at lave en markant, lønsom vækst i det kommende regnskabsår, da vi bl.a. allerede har solgt for omkring 60 mio. i første kvartal af det nye regnskabsår,” siger Casper G. Knudsen, adm. direktør i Altan.dk.

I løbet af det seneste år har Altan.dk bl.a. investeret i medarbejdertrivsel, hvor virksomheden senest sendte alle medarbejdere på inspirationstur til Madrid. Investeringen i de ansatte er med til at sikre gode fremtidige resultater for selskabet, mener Casper G. Knudsen:
“Medarbejderne i Altan.dk er vores vigtigste aktiv. Vi har først og fremmest et fantastisk team, der hver dag yder en kæmpe indsats og leverer. Dernæst så har vi et godt produkt, som kunderne efterspørger. Jeg har en stærk tro på, at tilfredse, motiverede og dygtige medarbejdere, som føler sig som en del af et fællesskab, vil vise sig på sigt i resultaterne.”

En lys fremtid
Altan.dk forventer fortsat vækst da der er et hastigt voksende marked for elevatorer i ældre bygninger. Virksomheden gik ind på elevatormarkedet tilbage i 2012 og har lige siden mangedoblet deres omsætning på dette område. I øjeblikket arbejdes der på 10 elevatorsager, mens der er sendt tilbud for mere end 500 mio. kr.  

”Der har været enorm efterspørgsel på elevatorerne. Vi modtager i øjeblikket daglige henvendelser fra andels- og ejerforeninger samt udlejningsejendomme, som er interesserede i at få installeret elevatorer. Den store interesse hænger sammen med, at elevatorer først og fremmest gør hverdagen lettere for beboerne, men derudover fremtidssikrer de lejligheden og øger dens værdi. Den udvikling kommer til at forsætte i 2020,” forudsiger Casper G. Knudsen.

Altan.dk gik derudover ind på det professionelle marked i 2019, hvor virksomheden i højere grad ønsker at sælge altaner og elevatorer til boligselskaber, boligadministratorer, boligudlejere og developere. De næste fem år er forventningen at salget til det professionelle marked vil kunne udgøre en femtedel af virksomhedens marked og omsætte for 100 mio. kr.

Derudover er der planer om at udvide og sætte skub i det svenske marked, hvor målet er at blive markedsledende på åbne altaner i Sydsverige indenfor den nærmeste årrække.

Tidligere artikelVinduesproducent bidrager til større fokus på erhvervsuddannelserne 
Næste artikelIkano Bolig udvider med tre nye medarbejdere