Foto: PR // El-installatør Ronnie Lindfoss og elektriker Mike Jensen i gang med at planlægge logistik og opdatering af tavlerne 

Udlejningsvirksomheden Ajos er i gang med systematisk at udskifte byggestrømstavler. Dette sker efter en ændring i lovgivning. 

Ajos A/S er i færd med at udskifte relæer mm. i alle sine byggestrømstavler som følge af de skærpede krav, der trådte i kraft i sommeren 2019. Ajos gik i gang med udskiftningen allerede i begyndelsen af 2019, og derfor blev alle byggestrømstavler gennemgået og opdateret inden de kom ud på nye lejemål.  

Desuden implementerede afdelingen forskellige processer, som sikrer, at alle tavler bliver tjekket – og relæer mm. udskiftet – inden ny udlejning. Og i samme anledning blev Ajos’ kvalitetsledelsessystem (KLS) opdateret. 

“Det er en kæmpe opgave for os. Vi har cirka 2.000 tavler, vi skal igennem og have opdateret,” siger Ronnie Lindfoss, elinstallatør i Midlertidige Installationer i Ajos, og fortsætter: 

“I øjeblikket er cirka 70 procent af de 2.000 tavler blevet opdaterede, og de resterende bliver bygget om, så snart de kommer tilbage fra eksisterende lejemål. Alt vi sender ud på nye lejemål, er naturligvis tjekket igennem og lever fuldt ud op til de gældende regler,” siger Ronnie Lindfoss. 

“Byggestrømstavler er meget vigtige på alle byggepladser, og mange af vores tavler udlejes typisk i perioder på 1-3 år. Derfor er der mange af tavlerne, som slet ikke har været “hjemme” endnu, efter de skærpede krav trådte i kraft,” forklarer Ronnie Lindfoss om årsagen til, at ikke alle tavler er gennemgået endnu.

Det er i overensstemmelse med reglerne, at alle tavler der inden lovændringen var udlejet, kan vente med at få udskiftet relæerne, indtil de kommer retur fra udlejning. Men der skal ansøges om dispensation pr. byggeplads, hvis lejeperioden overstiger et år fra reglerne trådte i kraft. 

Derfor skal Ajos’ udlejede byggestrømstavler have dispensation for at må fortsætte, hvis de efter sommeren i år fortsat ikke er blevet opdateret grundet uafbrudt arbejde. 

“Det er bygherrens ansvar at alle regler og love er overholdt på deres byggeplads. Når det er sagt, så er vi selvfølgelig klar til at hjælpe dem med processen, hvis der skal søges om dispensation,” understreger Ronnie Lindfoss, og fortsætter:

“Byggerier har det med at blive forsinkede, og så bliver lejemålet af vores udstyr også forlænget. Derfor ved jeg ikke, hvor mange af tavlerne vi fortsat ikke har fået hjem, når vi kommer efter sommerferien. Men vi er meget systematiske i vores metode, så vi skal nok komme igennem dem alle sammen, og alle vores kunder kan være sikre på, at når de modtager udstyr fra vores afdelinger, er det fuldt ud i orden.”

Tidligere artikelÅRETS HÅNDVÆRKER 2020 offentliggør finalister
Næste artikelNy friskole i Ørum bygges i moduler