Foto: PR // ÅRETS HÅNDVÆRKER

Den 2. og 3. april 2020 hyldes håndværksfagene i verdens største håndværker-awardshow – ÅRETS HÅNDVÆRKER. I denne uge vil finalisterne blive offentliggjort. 

ÅRETS HÅNDVÆRKER løber af stablen den 2. og 3. april 2020 i Cirkusbygningen i København med Adam Duvå Hall som vært. Her vil håndværksfagene blive fejret og hyldet gennem kåring af de dygtigste håndværkerfirmaer i 23 fagkategorier – lige fra ’Årets Total Entreprenør’ til ’Årets Fugemand’. 

“Vi har mange utroligt dygtige håndværkere i Danmark, der hver eneste dag yder et unikt stykke arbejde hos kunderne – både hvad angår høj kvalitet, fantastisk service og knivskarp levering. Med ÅRETS HÅNDVÆRKER giver vi dem en platform, hvor de hædres for deres indsats. Og så er vi stolte af, at det sker inden for rammerne af et kæmpe show, der strækker sig over to dage og – os bekendt – er det største awardshow for håndværkere nogensinde,” forklarer Peter Birkelund, medstifter af anmeldersitet, www.anmeld-haandvaerker.dk, der står bag awardshowet.

Finalisterne offentliggøres live
Offentliggørelsen af alle finalisterne sker live tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i uge 6 på Anmeld Håndværkers Facebook-side. Her kan tidspunkterne for de enkelte fagkategorier også ses.

“Udvælgelsen af finalister sker på baggrund af det forgangne års kundeanmeldelser på anmeld-haandvaerker.dk, der behandles efter den matematiske statistik-formel, som er udarbejdet af professor på DTU, Henrik Spliid, til formålet. Det er altså håndværkernes kunder – det danske folk – der bestemmer, hvem finalisterne bliver,” fortæller Peter Birkelund.

Hver kategori har op til seks finalister. Til selve awardshowet vil en professionel fagjury finde vinderne. Juryen består af direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, adm. direktør hos BMI, Flemming Adolfsen, adm. direktør hos Tikkurila Danmark A/S, Kenneth Johansen, og advokat Kristian S. Dreyer, Partner hos GALST.

Lærlingepris hitter: Felt fordoblet siden sidste år
Sidste år indførte ÅRETS HÅNDVÆRKER den særlige lærlingepris ‘Årets Håndværkerlærling’ for at anerkende den store betydning, det har for hele branchen, at der løbende kommer nye talenter til, og ikke mindst sætte fokus på den rekrutteringsudfordring blandt unge, der ses i byggeriet. 

I år er feltet af lærlinge, der konkurrerer om finalepladserne, mere end fordoblet:

“Det er fantastisk at kunne konstatere, at antallet af lærlinge, der i år dyster om at blive finalister til ’Årets Håndværkerlærling’, er mere end fordoblet siden sidste år. Simpelthen fordi der er langt flere anmeldelser af opgaver, hvor der har været lærlinge tilknyttet. Det fortæller os, at prisen har en klar eksistensberettigelse, og at vi har held med at sætte fokus på en vigtig problematik – for byggeriet og for samfundet i al almindelighed,” siger Peter Birkelund og slutter:

“Nu glæder vi os til at slå dørene op for en kæmpe fest, hvor vi over to dage skal hylde det gode håndværk.”

Tidligere artikelFundamenter helt uden beton
Næste artikelAjos opdaterer 2.000 byggestrømstavler