Foto: Transport- og Boligministeriet // Transport- og Boligministeriet

I dag har et flertal af partier i Folketinget tiltrådt regeringens aktstykke om en midlertidig forlængelse af aftalen med Post Danmark. Den skal sikre, at der efter nytår bliver leveret post til alle husstande i Danmark. En række analyser vil danne baggrund for en kommende aftale om fremtidens postbefordring, som er aftalt af regeringen, RV, SF og K.

Ved årets udgang udløber statens aftale med Post Danmark om befordringspligten, der sikrer omdeling af post til samtlige husstande i Danmark. Regeringen har derfor oversendt et fortroligt aktstykke til Folketingets Finansudvalg for at anmode om midler til at sikre, at der også i det nye år bliver leveret post til borgerne.  

Formålet er blandt andet at skabe ro om de kommende forhandlinger om en ny aftale om fremtidens postbefordring. Et flertal i Folketingets Finansudvalg har i dag tiltrådt aktstykket. Nu vil Transport- og Boligministeriet forhandle med Post Danmark om en midlertidig forlængelse.  

“Jeg er glad for, at et flertal af Folketingets partier tager ansvar for den midlertidige forlængelse, der sikrer, at danskerne også efter nytår kan modtage post. Selvom jeg er ærgerlig over processen, glæder det mig, at vi nu kan skabe ro om de kommende forhandlinger. På den måde sikrer vi, at vi kan nå i mål med den bedste aftale for borgerne. Regeringens klare mål er, at vi får mest mulig service, uden at det koster skattekroner”, siger transportminister Benny Engelbrecht. 

Regeringen (S), RV, SF og K har også aftalt at igangsætte en række analyser, som skal danne baggrund for de kommende forhandlinger om en ny aftale om postbefordringen. Det er ambitionen, at der senest i marts 2020 kan indgås en sådan aftale, som har virkning fra 1. juli 2020.

Tidligere artikelI november 2019 ramte boligsalget niveauet for hele 2018
Næste artikelNy mobilapp hjælper dig med at finde de rette skruer og plugs