Udlændingestyrelsen har, i Næsted, netop kunnet slå dørene op til sine nyopførte lokaler. Fremover skal de huse styrelsens godt 400 medarbejdere samt et borgerservicecenter. Bygningen blev i går officielt indviet, hvor der var taler fra både udlændinge- og integrationsministeren, transport- og boligministeren, Udlændingestyrelsens direktør, Næstved Kommunes borgmester samt OPP-leverandør og totalentreprenør A. Enggaard.


Udlændingestyrelsens nye bygning, har til aftalt tid, i denne uge nu kunne tages i brug. Det var i går så tid til den officielle indvielse af de nye lokaler, der årligt skal være udgangspunkt for cirka 400 medarbejdere og derudover servicere op imod 50.000 besøgende.

Jens Skinnebach, afdelingschef fra A. Enggaard, som er OPP-leverandør og totalentreprenør på projektet, var bl.a. andet på talerstolen. Hos entreprenørvirksomheden ser man med stolthed tilbage på processen, som planmæssigt er forløbet siden første spadestik blev taget i 2018. Dette til trods for den mørke corona-skyer trak ind over byggepladsen i foråret:

Projektet er til vores alles store tilfredshed afleveret inden for den aftalte tid, til aftalt budget og i den aftalte kvalitet, selvom vi har været udfordret af den helt særlige situation omkring COVID-19. Der skal derfor lyde en kæmpe ros til alle involverede medarbejdere og vores samarbejdspartnere, som har formået både at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger og samtidigt holde tidsplanen. Vi er stolte af at levere denne fantastiske bygning, der nu er klar til at åbne sig for verden“, fortæller afdelingschef hos A. Enggaard, Jens Skinnebach.

Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension er investorer på projektet, mens AART Architects A/S og Arne Elkjær har været tilknyttede rådgivere.


Har stor erfaring med OPP
Byggeriet er opført som et Offentlig Privat Partnerskab (OPP) og inden for de seneste 10 år, har A. Enggaards arbejdet med 9. OPP/OPS-byggerier. Heraf er flere bestilt af Bygningsstyrelsen.

“Vi har efterhånden stor erfaring med OPP og er meget stolte over at levere et nyt godt resultat efter endnu et professionelt og effektivt samarbejde med Bygningsstyrelsen. Vi ser OPP som en særdeles god model både for bygherre og os som entreprenør”, lyder det slutteligt fra Jens Skinnebach. 

For det konkrete projekt indebærer OPP-aftalen, at A. Enggaard frem mod 2040 skal stå for drift, vedligehold og rengøring af bygningen.

Tidligere artikelStor rådgivningsaftale om byggeri af den nye Storstrømsbro er tildelt Rambøll Danmark
Næste artikelLandmåling bygger på data