Tre erhvervs ph.d.er, er blevet ansat hos Rambøll. De skal være med til at udvikle nye forretningsmodeller, teknologier og viden til Rambølls kunder og bane vejen for cirkulært byggeri og grøn omstilling af byggebranchen. Det sker i tæt samarbejde med DTU.

For første gang i Danmark oprettes der den 1. september et erhvervsforskerprogram inden for cirkulære processer i byggeri. Innovationsfonden og Realdania står bag programmet, hvor 14 forskere i samarbejde med virksomheder, offentlige organisationer og forskningsinstitutioner skal udvikle værktøjer og forretningsmodeller, som skal reducere ressourceforbruget og CO2-udledningen i byggesektoren.

De tre erhvervsforskere hos Rambøll skal blandt andet optimere virksomhedens løsninger inden for måling af bæredygtige byggematerialer og udvikle et open source-modellerings-værktøj, der understøtter cirkulær innovation inden for SDG’erne i byggebranchen.

Vi har valgt at være med i Innovationsfonden og Realdanias erhvervsforskerprogram i tæt samarbejde med DTU, fordi det bidrager til at gøre cirkulær økonomi mere udbredt og byggebranchen grønnere,” siger Neel Strøbæk, direktør for bæredygtighed hos Rambøll og fortsætter:

Cirkulær økonomi er en central del af byggeriets fremtid. Og med Rambølls stærke byggeri-portefølje er vi ansvarlige for mere en ti millioner kvadratmeters byggeri hvert år, så vi bærer et stort ansvar for at sikre, at det er bæredygtige kvadratmeter. Derfor ser jeg virkelig frem til at følge de to projekter, og tror på, at det er gennem forskning og samarbejder som disse, at vi kan lykkes i innovationen om at udvikle byggeriet til at være mere bæredygtigt“.

40 procent skal blive til færre procent i Danmark                                               

I Danmark står byggebranchen for hele 40 procent af den samlede CO2-udledning, og det er et område, som der er stor fokus på, blandt andet med klimapartnerskaberne. Og det er også et område, som Rambølls kunder i Danmark får større og større fokus på: 

Rigtig mange af Rambølls kunder ønsker hjælp til at beregne CO2-udledningen i deres byggeri. Det er et område med stor vækst for os – og et felt, som bliver et endnu mere vigtigt forretningsområde for os i fremtiden, når den frivillige bæredygtighedsklasse bliver obligatorisk i 2023. Her bliver der sat krav til CO2-udledningen i byggerier. Og det er vigtigt, at vi udvikler vores værktøjer og viden inden for det cirkulære felt, så vi kan rådgive kunderne endnu bedre i mål,” siger afdelingsleder for bæredygtighed i byggeri i Rambøll Danmark, Nikolaj Haaning.    

Tidligere artikelI en svær tid skaber vinduesproducent
Næste artikelOslos største bibliotek får sat århusiansk uld fast med Lim fra Køge