Det helt nye Deichmann bibliotek i Oslo slog før sommeren dørene op til seks etagers litteratursale, læse- og studiepladser, scener, biograf og værksteder. Her er der også et klart dansk fingeraftryk: Børneafdelingens legerum er nemlig dekoreret med tusindvis af blålige uldkugler, som aarhusianske Wooldot har fastgjort med Dana Lim 509 smalfuge, der er godkendt til Svanemærket byggeri.  

90.000 uldkugler, 100 % uld fra Nepal, 100-150 timers dedikeret håndarbejde og 11 nuancer af blåt: Det er bare nogle af de hårde fakta bag det kreative interiør i legerummet i børneafdelingen på det helt nye Deichmann bibliotek i den centrale Oslo-bydel Bjørvika.

Her har den danske designvirksomhed Wooldot skabt et legerum, der udmærker sig ved at være flot at se på, samtidig med at det er sundt og behageligt at opholde sig i. 

Miljøvenligt dansk design fra Kathamandu til Oslo
Wooldot samarbejder fra basen i Åbyhøj ved Aarhus med partnere i Nepal, der arbejder med højkvalitetsproduktion i Kathmandu. Virksomheden er en af verdens førende producenter af uldkugler og andre produkter lavet af 100 % uld fra Nepal. CEO Stefan Huuldæk fra Wooldot uddyber:

Vi arbejder med traditionelt håndværk. Det tager op mod 45 timer at lave filtkugler og yderligere 30 timer at sy dem sammen, så de danner et tæppe. Alle vores produkter er lavet i 100 % uld og farvet med ikke-giftige, allergivenlige og AZO-frie farver“.

Til det kreative legerum på Deichmann biblioteket sørgede Wooldot for, at intet mindre end 90.000 uldkugler blev limet op på væggen med gennemsigtig lim fra Dana Lim. Stefan Huuldæk fortæller, at det ikke er hver dag, firmaet står med så omfattende en opgave:

Det tog over 100-150 timer at få limet uldkugler fast på væggen, der måler 45 kvadratmeter. Kuglerne er samtidig leveret i 11 nuancer af blåt, så de danner et smukt, naturligt farvespil i lokalet“.

Stærk og skånsom smalfuge passede perfekt
Han fortæller videre, at opgaven er den største, som Wooldot indtil videre har haft. Det var derfor vigtigt at finde en lim, der både er ekstremt holdbar og stærk og samtidig skånsom for brugerne:

Efter en del research fandt jeg Dana Lims 509 smalfuge, som passede perfekt til opgaven, da den er stærk og hærder op helt transparent“. Han fortsætter: 

Oven på mange timers håndarbejde er vi utroligt glade for det færdige resultat. Det er lykkedes at opnå det legende udtryk, vi ønskede, og samtidig er det et rum, hvor børnene kan trives i trygge og sunde omgivelser“. 

Vi har et ansvar for bæredygtighed i byggeriet
Rune Ludvigsen, der er Country Manager i Dana Lim Norge, tilføjer, at det for Dana Lim som leverandør er vigtigt at tage sin del af ansvaret og sikre, at byggeriet har løsninger til rådighed, der bidrager til at mindske det miljømæssige aftryk:

Vi har et stort ansvar for at bidrage til sunde bygninger, hvor brugerne trives, og smalfugemassen 509 er godkendt til Svanemærket byggeri. Det understreger, at det er en bæredygtig og miljøvenlig løsning, som er med til at skabe et sundt indeklima. Og så er det bare enormt spændende at være leverandør til så farverigt og flot et projekt“, slutter han af.    

Tidligere artikelTre talenter inden for grønt byggeri ansættes hos Rambøll
Næste artikelJönsson A/S skriver kontrakt på stort erhvervsprojekt ved Trianglen