Nye arkitektoniske muligheder, hurtig montage og rig mulighed for genanvendelse. Ifølge Egernsund Wienerberger er fordelene ved at vælge beklædningstegl mange. Særligt nu, hvor teglvirksomheden er på banen med et helt nyt monteringssystem, der sikrer effektiv fremdrift og god totaløkonomi.

Beklædningstegl præger bybilledet mere og mere. Og med ganske god grund, hvis man spørger Nordens største teglvirksomhed. Med lanceringen af et nyt og effektivt monteringssystem til Urban beklædningstegl slår Egernsund Wienerberger endnu et slag for det cirkulære byggemateriale, der forener æstetik og funktionalitet.

Beklædningsteglen, der kan benyttes på både tag og facade, giver stoflighed til bygning og byrum. Det nye monteringssystem i aluminium passer til virksomhedens Urban beklædningstegl med T-profil med en børstet overflade og giver en ren og klar linjeføring på facaden.

Sikrer totaløkonomien på større projekter
Med det nye system gør teglproducenten det muligt at spare både tid og penge takket være det nye TC-clip system i aluminium, hvor teglen kan monteres uden brug af skruer. Det gør i høj grad løsningen velegnet til byggerier i større skala, hvor besparelserne er til at tage og føle på.

Til montering af beklædningsteglen anvendes to clips per teglplade. Hver tegl skubbes let op og holdes på plads af de to clips, som kommer under pres og låser for yderligere bevægelse:

“Selve monteringen er derfor meget nem, hurtig og effektiv – helt uden brug af skruer. Det er med til at sikre en hurtig fremdrift og god totaløkonomi,” forklarer Per Ivar Ødegaard, produktchef for tag og beklædningstegl i Skandinavien hos Egernsund Wienerberger. Han tilføjer:

“På grund af den nemme og hurtige montering er systemet især ideelt til større byggerier og høje bygninger med mange uafbrudte overflader. Der vil også være en markant større tidsbesparelse ved at vælge TC-clip systemet i aluminium.”

Et helt nyt monteringssystem fra Egernsund Wienerberger sikrer effektiv fremdrift og god totaløkonomi. Det nye TC-clip system i aluminium gør det muligt at montere tegl uden brug af skruer. Produktet passer ind i en cirkulær og bæredygtig tankegang, da beklædningstegl og aluminiumsystemet kan tages ned igen og monteres på en ny facade. Fotokredit: Egernsund Wienerberger

Nærmere bestemt monteres Urban T beklædningsteglen på det nye TC-clip-system, der består af en aluminiumsprofil og tilhørende rustfrie clips. Aluminiumsprofilen fastmonteres direkte på den lodrette klemliste, som er fastgjort til den bærende konstruktion. Det skaber den nødvendige afstand mellem bagvæg og beklædningstegl for optimal og nødvendig ventilation og udluftning.

Understøtter en cirkulær tankegang
Urban beklædningstegl er genanvendeligt, da teglen hægtes op uden brug af mørtel. Derfor kan både beklædningstegl og aluminiumsystemet tages ned igen og monteres på en ny facade.

“Produktet passer ind i en cirkulær og bæredygtig tankegang, som vi oplever en stigende interesse for på landets tegnestuer,” lyder det afrundende fra Per Ivar Ødegaard om det nye monteringssystem, der er mere enkelt at projektere og montere.

Tidligere artikelAART står bag ny bæredygtig kontorbygning til Grundfos
Næste artikelDansk producent fortsætter sin imponerende vækstrejse på 13. år