Foto: PR // Taulov Dry Port

Nu fortsætter udviklingen af Prinsessens Kvarter i Taulov med opførelsen af et nyt og stort lager- og logistikbyggeri. Denne næste etape udgør det store generiske lagerbyggeri, hvor de første 49.300 kvadratmeter allerede er under opbygning. Det kommende byggeri udgør samlet set 9.846 kvadratmeter, som er fordelt på 6 generiske sektioner.

Det store lager- og logistikbyggeri er et projekt som har været i udbud, og totalentreprisen er nu tildelt entreprenøren KTerhvervsbyg A/S. De er specialister i erhvervsbyggeri, og det er desuden heller ikke første gang KTerhvervsbyg bygger for Taulov Dry Port. I 2019 opførte de et nyt domicilbyggeri til virksomheden Uniscrap, som er flyttet ind i deres ny faciliteter med administration, værksted og lager i Taulov Dry Port.

”Det er et stort og spændende projekt, hvor vi kan trække på vores stærke kompetencer inden for moderne lager- og logistikbyggerier i den større skala. Det er anden gang, vi bygger for Taulov Dry Port, som bliver et af Europas førende transportknudepunkter med ”state of the art” transport- og logistikcentre. Vi er godt i gang med projekteringen af det nye byggeri og ser frem til at levere en veldrevet byggeproces – og et flot byggeri, der er klar til indflytning i april 2021”, fortæller Per Henriksen, CEO i KTerhvervsbyg A/S.

Nyt domicil og lager
En del af det færdige byggeri vil blive brugt som domicil for den svenskejede fødevarekoncern, FSG Foods, som i efteråret sidste år samle sine aktiviteter i et nyopført domicil. De havde dermed både deres tørvarelager, køle- og frostlager samt kontor i Taulov Dry Port. Den sidste etape som nu påbegyndes udgør 9.846 kvadratmeter, hvilket opføres i 6 generiske sektioner á omkring 1.641 kvadratmeter og med en indvendig frihøjde på 8,5 meter. FSG Foods lejer tre sektioner, og dermed er deres samlede lagerlejemål 4.923 kvadratmeter, hvor der udover kommer 800 kvadratmeter kontor. 

Det generiske lager- og logistikbyggeri bliver meget fleksibelt og vil derfor kunne tilpasses mange forskellige typer af kunder med forskellige behov og krav til indretning. Lejemålene udlejes i sektioner fra 1.641 kvadrameter i både længere og kortere lejeperioder.

Tidligere artikelByggepladsentreprenøren skal fortsætte sin drift 
Næste artikelGlaseksperten ansætter ny logistikassistent