Den danske køkkenproducent Designa lancerer en ny type køkkenø, der ser ud til at svæve i rummet. Den svævende køkkenø kombinerer funktionalitet og æstetik og gør op med normerne inden for køkkendesign.

Køkkenøen har i mange år været et populært samlingspunkt, hvor familien mødes til madlavning, lektielæsning og hygge. Nu har den danske køkkenproducent Designa gentænkt den traditionelle køkkenø og skabt illusionen af en svævende ø.

Det er lykkedes at lave en konstruktion, hvor hele køkkenøen hviler på en lille central piedestal, der er skjult under øen. Det giver et indtryk af, at den svæver frit og graciøst i rummet, hvilket giver et let – næsten magisk – udtryk, og det bryder med konventionerne for køkkendesign,siger Brigitte Kürzel, der er designchef i Designa.

Kunden kan frit vælge fronter fra alle Designas designserier og et stort udvalg af bordplader, hvilket giver mange muligheder for at sætte sit eget præg på køkkenøen, som ifølge trendforsker og design- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg harmonerer godt med, hvad danskerne i øjeblikket søger.

“Den svævende køkkenø gør det muligt at få et lettere og mindre bastant udtryk, end vi er vant til, og det udfordrer normen for, hvordan man formgiver køkkener. Samtidig taler designet ind i det enkle, nordiske look, og med mulighed for at vælge klassiske og naturlige materialer kan man opnå en tyngde og tryghed, som er noget, vi som forbrugere i høj grad efterspørger, når vi er i en krisetid som nu,” siger Mads Arlien-Søborg.

Designmæssig landvinding

Den nye svævende køkkenø, der er 130 cm dyb og kommer i bredder på henholdsvis 200, 240 og 300 centimeter, er målrettet de kunder, der foretrækker et moderne designudtryk, men som ikke vil gå på kompromis med funktionaliteten. Netop at bevare det funktionelle og samtidig lette det visuelle udtryk har været en udfordring for designerne bag.

“Vores produktteam startede faktisk på konstruktionen hjemme i privaten, og når der var gæster på besøg, så undrede de sig over, hvordan det kunne lade sig gøre. I løbet af det seneste år er designet så blevet videreudviklet og forfinet, siger Brigitte Kürzel og understreger:

“Hidtil er det ikke lykkedes for nogen at lave en funktionel god løsning, der giver den rigtige illusionen af en svævende ø, men det er det nu. Vi har skabt en køkkenø, der med sit svævende design bringer lys og lethed ind i rummet, og det er en designmæssig landvinding i forhold til at få æstetik og funktionalitet til at gå op i en højere enhed.”

Den svævende køkkenø introduceres fra den 1. februar og løbende hen over foråret i landets Designa butikker.

Tidligere artikelFB Gruppen henter ny byggedirektør fra Balder
Næste artikelAlle kan blive energismarte – prøv energiberegneren