Foto: PR // Mursten fra Egernsund Wienerberger

Den 125-årige, danske teglproducent Egernsund Tegl fusionerer med Wienerberger A/S, der er en del af den internationale teglkoncern, Wienerberger AG. Nu præsenteres både det danske og internationale marked for produktsortimentet – på byggemessen Byggeri ‘20. 

De fusionerede producenter Egernsund Tegl og Wienerberger A/S hedder nu Egernsund Wienerberger A/S. Den nye teglgigant omfatter salgsselskaber i Danmark, Sverige og Norge, Wienerbergers eksisterende teglværker i Danmark og Sverige samt Egernsund-teglværkerne Vesterled, Helligsø og Egernsund teglbjælker/Bachmann blådæmpning. I alt består det nye skandinaviske selskab af fem danske og to svenske fabrikker.

“Vi har netop taget hul på 2020. Det markerer et nyt kapitel og et startpunkt, hvor vi i vores nye, stærke konstellation kan præsentere det danske og internationale marked for et mere helstøbt produktsortiment end nogensinde før. I første omgang ser vi frem til at deltage på byggerimessen Byggeri ’20 i Fredericia den 10.-13. marts, hvor vi skal vise omverdenen, hvad vi kan,” fortæller Peter Høffner Thomsen, kommerciel direktør i Egernsund Wienerberger A/S.

International ekspertise og lokal produktion nu i ét 
“Wienerberger A/S er en del af en kæmpe teglkoncern med 16.000 medarbejdere på verdensplan. Det er med andre ord en virksomhed med mangeårig, international ekspertise inden for produktion af en bred pallette af tegltyper, der blandt andet tæller skærmtegl, belægningstegl og tagtegl. Egernsund Tegl har især været stærke på facadetegl og specialtegl, hvor lokal produktion gennem otte generationer, stor knowhow og en fingerspidsfornemmelse for produktet har været blandt ingredienserne i opskriften på stabil fremgang gennem tre århundreder,” siger Peter Høffner Thomsen.

Med fusionen har Egernsund Wienerberger A/S fået et massivt produktionsapparat, der kan skabe teglprodukter i alle former, farver og til alle formål. Peter Høffner Thomsen fortsætter:

“Vi kan nu tilbyde en komplet produktportefølje, som vi ser som en forening af det bedste fra to ”teglverdener”. Dét er vi ikke i tvivl om vil komme kunden til gode – hvad enten vedkommende er projekterende eller udførende.“ 

Rådgivning, digitalisering og bæredygtighed opprioriteres
Fusion giver mulighed for at satse endnu mere på teknisk rådgivning, digitalisering i byggeriet og bæredygtighed, ifølge Peter Høffner Thomsen:

“I byggeriet stilles, med god grund, større og større krav til virksomhederne om digitalisering og bæredygtighed. Samtidig er kampen om kunderne hårdere end nogensinde, og tæt rådgivning og god kundeservice er altafgørende. Det er alt sammen områder, som vi har kæmpe fokus på at effektuere, og vi er ikke i tvivl om, at vores nye set-up giver os de perfekte forudsætninger for at gøre det,” siger Peter Høffner Thomsen og afslutter: 

“Nu glæder vi os til at trække i arbejdstøjet og præsentere det danske og internationale marked for fremtidens teglløsninger.” 

Egernsund Wienerberger kan findes på stand D-5710 på Byggeri ’20.

Tidligere artikelNy teknisk chef til Timberman
Næste artikelDyson lancerer markedets hurtigste og mest energieffektive håndtørrer