Foto: Sika Highline er designet med så få syninger som muligt, så den er nemmere at holde ren.

I levnedsmiddelindustrien er glatte gulve skyld i mange ulykker. Sika Highline, de nye sikkerhedssko fra danske Sika Footwear, giver større skridsikkerhed og nemmere rengøring for brugeren.

Omkring hver fjerde arbejdsulykke i levnedsmiddelindustrien skyldes skrid, fald eller styrt, og tal fra Arbejdsskadestyrelsen viser at medarbejdere er mere udsat for arbejdsulykker end medarbejdere i andre brancher. Det er derfor vigtigt med fodtøj, der hjælper med at stå fast på forskellige typer underlag, som er blevet glatte af for eksempel olie, mel eller blod.

Selvrensende effekt i sålen

Den nye sikkerhedssko, Sika Highline, som udviklet af den danske sikkerhedsskoproducent Sika Footwear, er særligt velegnet til brug i levnedsmiddelindustrien. Der er især blevet fokuseret på, at skoen skal være skridhæmmende, hygiejnisk samt let at gøre ren foruden at give størst mulig komfort til brugeren.

“Det specielle sålmønster giver skoen en selvrensende effekt, fordi snavset falder ud, når man går. Desuden er Highline designet med så få syninger som muligt, så der ikke samler sig snavs på skoen”, fortæller Head of Sales and Marketing hos Sika Footwear, Hans Løve. Han tilføjer:

“Også komforten er taget med i betragtning i designet. Vi har gjort skoen lettere og sålen fleksibel og stødabsorberende, så skoene er behagelige at have på over selv en lang arbejdsdag”.

Begejstring hos Kohberg

Sika Footwear har sendt de første 200 par sko ud til kunder, heriblandt brødvirksomheden Kohberg Bakery Group A/S. Her har Martin Vagner, rengøringskoordinator, været med til at teste skoen, og han er begejstret.

“Skoene føles mere skridsikre end vores sidste sko. Og så er de nemme at holde rene og hygiejniske, fordi de store mellemrum i mønsteret gør, at snavset nemt kan vaskes af i vores fodtøjsvaskere. Selv efter en lang testperiode med adskillige rengøringer, ser slidstykket på snuden fortsat meget fint ud”, siger han og fortsætter:

“Highline har en fantastisk pasform, godt med plads og luft forrest i foden, som gør skoen meget åndbar. Det betyder en hel del for mig, for jeg har normalt varme fødder og skal gå med skoene mange timer om dagen”.

Tidligere artikelNyt klimavenligt vandværk skal forsyne Frederiksberg med blødt vand
Næste artikelDelehusene vinder Årets Byggeri