Foto: PR,  Den milde vinter har givet rotterne optimale forhold for at formere sig. Modsat manges opfattelse er det dog ikke kun ældre huse, der bliver ramt. 

Modsat manges opfattelse er det ikke kun ældre huse, som rammes af rotter. Ifølge eksperter sker mindst lige så mange tilfælde af rotteangreb i nybyggerier, på grund af, at kloakarbejdet ikke er udført ordentligt.

Rotter er blandt de mest frygtede gæster i hjemmet. I 2018 blev der i Danmark anmeldt knap 190.000 rotteangreb, og med dette års milde vinter, kan vi i år forvente endnu flere rotteanmeldelser, da det milde vejr får rotterne til at formere sig mere end normalt. 

Det er dog ikke kun de ældre huse, der udsættes for disse angreb. Det fortæller Brian Ebling, som er projektleder hos Norva24, der er Skandinaviens største leverandør af kloak- og industriserviceydelser.

“Vi oplever et stigende antal af nybyggerier, der har rotteproblemer, fordi kloakkerne ikke er lavet ordentligt. Så snart der kommer bare et lille hul i et rør, er der fri adgang for rotterne. Og er der sjusket med kloakrørene, så kommer der lettere et hul”, fortæller Brian Ebling.

Fælder er ikke altid tilstrækkeligt

Det er ofte ikke tilstrækkeligt at sætte fælder op, hvis man har rotter i sit hjem – for ifølge Brian Ebling kommer rotterne igen, så længe kloakrørene ikke bliver reparerede.

“Jeg vil skyde på, at omkring 95 procent af tilfældene, hvor der er rotter i hjemmet, skyldes det, at kloakken er gået i stykker, og her hjælper en fælde ikke. Så har man rotter, er det første step at få lavet en tv-inspektion af rørene, så man kan kontrollere omfanget af rotternes tilstedeværelse”.

Forebyg rottebesøg

Man kan ifølge Brian Ebling gøre en række ting for at holde rotterne ude, hvis man frygter for, at ens hjem bliver invaderet af de pelsede skadedyr. Se følgende 3 råd:

  1. Tjek dine rør

Du bør få lavet et tjek af din kloaksystem hvert tiende år, da det her ville være muligt at se, om der eventuelt er huller, som skal fikses inden for de kommende år.

  1. Pas på fuglefoderet

Det er ikke kun fuglene, der sætter pris på foderet om vinteren. Også rotterne vil blive tiltrukket af maden, hvilket kan give varige rotteproblemer.

  1. Sæt en rottespærre op 

Det kan være en god idé at få sat rottespærrer op. Det er nemlig dit ansvar at bekæmpe rotter i din del af kloaksystemet, mens kommunen er ansvarlig for den del, der ligger ud til vejen. 

Husk at tjekke, om din husforsikring dækker skader på boligens kloak i tilfælde af skadedyr.

Tidligere artikelMilwaukee Tool lancerer ny M18 FUEL™-overfræser
Næste artikelBrødrene Dahl er klar til Kloakmessen 2020