Et større renoveringsprojekt af Jernbanegade i Kolding mellem Buen og Banegårdspladsen er færdigt. Renoveringen af Jernbanegade er sket i overensstemmelse med Kolding Kommunes nye designguid for midtbyen.

Den nyrenoveret vejstrækning skal være et foregangseksempel på, hvordan resten af Kolding bymidte skal se ud i fremtiden. Renoveringen har blandt andet omfattet ny belægning af fortov, ny plantebede og bænke med linjebelysning samt nye stålmaster med spots.

Integreret linjebelysning

For at opnå et mere moderne udtryk på den nyrenoveret vejstrækning, er der blevet integreret linjebelysning i de enkelte bænke. Her blev der leveret linjebelysning med 4000K RA90 som aluminiumsprofiler fra Teamtronic, der alle er placeret under hver bænk.

De integreret aluminiumsprofiler gør det muligt at oplys gangarealerne i aften- og nattetimerne. Dette giver en enestående stemning af liv i gaden trods mørke og eventuelt tomhed. Linjebelysningen skaber desuden en vis trykhed og sikkerhed blandt borgerne, når de færdes på vejstrækningen i mørke.

Meget mere end blot vejbelysning

Der var et ønske om, at kunne benytte vejbelysningen til andet end blot oplysning af Jernbanedage. Ved festlige lejligheder, såsom Kolding Lightfestival, skulle det eksempelvis være muligt, at kunne skifte farver i høj kvalitet, for at kunne skabe den rette effekt på gangarealet.

For at opfylde Koldings ønsker omkring farveskift af vejbelysning, leverede Teamtronic i samarbejde med EWII deres T-FDA-spots med 3000K RA90 til almindelig vejbelysning, samt deres T-FDA-spots med RGBW DMX, med farvestyret belysning. I denne forbindelse er alle T-FDA-spots med RGBW DMX placeret i samme armaturhus som vejarmaturet, for at give et mere visuelt elegant udtryk.   

Desuden er alle spots udstyret med LUTRON DMX styrring, for at kunne programmere de ønsket farver og skift, som skal danne rammen for den tilønsket stemning af belysning. DMX systemet kan i denne forbindelse fjernprogrammeres og synkroniseres med andre farvestyret belysningsanlæg i Kolding Kommune.

Visuel sammenhæng i hele Kolding Kommune

Kolding Kommune har før modtaget Teamtronics T-FDA-spots og stålmaster, som er placeret i Skaterparken og ved Kinotorvet i Vamdrup. På denne måde opnår Kolding Kommune et visuelt og stilrent sammenhæng mellem de enkelte udemiljøer rundt omkring i kommunen. Designet på Teamtronics gade- og parkarmturer er alle stilrene og af tidssvarende udseende, som passer naturligt ind i alle typer udemiljøer.  

Tidligere artikelAjos’ pavilloner får serviceleder til nyudviklet stilling
Næste artikelHyldest til landets håndværkere af Brødrene Dahl