Foto: Kundechef Mikki Frandsen, Boligselskabet Domea Aabybro.

Bygherre er Boligselskabet Domea Aabybro, Dansk Boligbyg a/s er totalentreprenør, arkitekt er Kjaer & Richter og rådgivende ingeniør er Oluf Jørgensen A/S. Projektet omfatter almene familieboliger og almene ungdomsboliger samt flexboliger og private familieboliger. Brunder Tårnhuse – med reference til historisk høvding med navnet Brunder – afleveres til bygherren om et år – til oktober 2021.

Der var rejsegilde på totalentreprise-projektet den 29. september – forsinket pga. Corona-pandemien, og desuden opdelt i 2 rejsegilder i forlængelse af hinanden – jvf. “hold afstand”…

På rejsegildet sagde borgmester Michael Klitgaard, Brønderslev Kommune, bl.a.: -Dengang projektet blev planlagt, var der mange, som var bange for højder, men nu er man ved at komme til at elske dem. Stor tak for samarbejdet mellem Sv. Aa. Christiansen, Domea, Dansk Boligbyg og kommunen.

-Vores Midtbyråd har “brændt” rigtig meget for at få aktiviteter i gang her på Banegårdspladsen, og det er rigtig godt med kombinationen af lejeboliger og ejerboliger. Nu glæder vi os meget til at projektet bliver færdigt og taget i brug. Tillykke til os alle sammen – og tak for, at det hele vejen igennem har været så god en proces, og fortsat ser ud til at være det. Jeg håber så bare, at alle lejlighederne bliver lejet ud eller solgt, for det vil betyde meget for byens forretningsliv.

Karsten Frederiksen, 1. viceborgmester, sagde bl.a.: -Rejsegildet er udskudt pga. Coronaen, men sikken et resultat. Et resultat af visioner, initiativ, udholdenhed og samarbejde – det ser vi nu. Nu ser vi kommunens 30-årige store ønske om nye aktiviteter og dynamik i centrum af byen rejse sig bolig for bolig, etage for etage. Domea Aabybro har i processen vækket tilliden både hos kommunens embedsmænd og os politikere – selv de gamle af slagsen. I formåede at vække troen på, at der faktisk var realiteter bag dette projekt. Samarbejdet har været helt utroligt konstruktivt – det har simpelthen bare været super, det her, tak!

-Vi lokale har fulgt byggeriet dag for dag, og set hvordan dygtige mennesker har formået at tilrettelægge en kæmpestor byggeplads, faktisk på så lille et område. Sikken en planlægning, der skulle til. Vi har set hvordan den store kran hver dag har formået at løfte de store elementer opad og opad med millimeter-præcision. Sikken en professionalisme, der ligger bag dette projekt, som er færdig til oktober 2021 – netop i det år, Brønderslev som købstad fylder 100 år, sagde han.

Peder Nielsen i centrum
med både gade og plads

-Domea ønskede borgernes idéer til et navn på projektet, og en komité blev derfor dannet. Ca. 50 navneforslag til den vej, der fører herind til de nye, flotte boliger, er blevet vurderet, og komitéen har besluttet at indstille navnet Peder Nielsens Gade – opkaldt efter manden, der om nogen har skabt udvikling i Brønderslev by med etableringen af Pedershåb Maskinfabrik.

-Og denne nye, flotte plads – den flotteste plads i byen – skal også have et navn, og navnekomitéen forventer at den kommer til at hedde Peder Nielsens Plads. Der blev taget mursten ud af det tidligere byggeri her på stedet, og de er siden blevet renset og pudset, og implementeres nu i trappeopgangene til de nye boliger, så Domea sikrer dermed, at Brønderslevs fortid bringes ind i fremtiden for de nye boliger. Derfor kommer de nye flotte bygninger til at hedde Brunder Tårnhuse, idet navnet Brønderslev historisk kan henføres til en høvding ved navnet Brunder, sagde Karsten Frederiksen.

-Kundechef i Domea Aabybro, Mikki Frandsen, sagde bl.a. -Det har været en lang vej hertil, men gennem godt og konstruktivt samarbejde er det lykkedes. Uanset udfordringer har vi sammen haft viljen og indstillingen til at finde en løsning. Så på vegne af Boligselskabet Domea Aabybro vil jeg gerne takke Brønderslev Kommune for fantastisk samarbejde, præget af viljen til at finde løsninger sammen, og også en kæmpetak til Dansk Boligbyg for et godt og konstruktivt samarbejde, hvor tillid til at få de bedst tænkelige resultater er fællesnævner. Desuden en tak til alle håndværkerne, der er i gang med at udføre det arbejde, som skal blive til fremtidige boliger for vores lejere – og også stor tak til Sv. Aage Christiansen. Sammen har vi vist, at vi kan skabe noget fora bunden. Endelig en tak til Domea.dk for at vi har en rigtig stærk organisation i ryggen – uden den kunne dette resultat ikke lade sig gøre.

Kris Houmann, afdelingsleder i Dansk Boligbyg a/s, Aalborg, sagde bl.a.: -En meget stor tak til Domea for et rigtig godt samarbejde. For os heroppe i Vendsyssel er det første gang vi har et rigtig stort samarbejde, og det er vi meget tilfredse med. Og også en meget stor tak til Brønderslev Kommune – det har været en helt ekstremt positiv oplevelse. Der har overhovedet ikke været problemer – samarbejdet med kommunen har været super positivt. Vi vil jo alle det bedste, og have det bedste resultat ud af det. Og vi er naturligvis helt klar til at aflevere projektet 1. oktober 2021.

Tidligere artikelGemina Termix lancerer forbedringer til to fjernvarmebestsellere
Næste artikelMidtjysk Albyg har vokseværk – og har derfor brug for noget mere plads