Henrik Olsson er netop tiltrådt som adm. direktør i Premium Syscon. Med en fortid hos blandt andet NCC medbringer han mange års ledelseserfaring, som han glæder sig til at udfolde hos råhus-entreprenøren.

Glæden og forventningen er stor hos 59-årige Henrik Olsson, der den 1. juli satte sig i direktørstolen hos Premium Syscon. Råhus-entreprenøren, der ejes af østrigske VST Building Technologies AG, står bag det patenterede VST-byggesystem, som kombinerer præfabrikerede skal-elementer med in situ-betonstøbning.

– Jeg brænder for ledelse, hvor mennesker får lov til at udvikle sig, og jeg nyder at arbejde med salgs- og produktionsledelse, forklarer Henrik Olsson.

Alle tre dele får den nye adm. direktør rig mulighed for at beskæftige sig med, når han fremover skal stå i spidsen for udviklingen og driften af råhus-entreprenøren.

– Jeg kommer til at trække på al min ledelseserfaring, når jeg i samarbejde med mine danske kolleger skal bygge den bedst mulige organisation op og få optimeret produktionen med hensyn til tid, økonomi, kvalitet og sikkerhed og samtidigt få koordineret salg og produktion, fortæller han. 

Mange års ledelseserfaring

Henrik Olsson er den helt rigtige mand til jobbet, lyder det fra Christian Lundeborg, der er salgsdirektør i virksomheden.

– Henrik kommer med 36 års brancheerfaring samt stor teknisk viden og indsigt i forskellige typer byggeprocesser. Han er en effektiv teamplayer og har en inddragende ledelsesstil, siger Christian Lundeborg.

Før Henrik Olsson tiltrådte stillingen som adm. direktør hos Premium Syscon, har han været ansat i forskellige ledelsesstillinger i NCC, hvor han har tilbragt godt og vel 30 år. Skiftet fra en stor virksomhed med over 1.000 ansatte til en mindre virksomhed med kun en håndfuld medarbejdere, er noget af det, som Henrik Olsson glæder sig til.

– Jeg har i mange år siddet i en meget stor organisation og haft meget forskellige chefstillinger hos NCC. Senest har jeg været i en lille organisation hos Byggeselskabet Paulsen, og friheden, man oplever i den forbindelse, tiltaler mig. Jeg forventer en stor grad af frihed hos Premium Syscon, der jo er en mindre organisation. Samtidig er jeg tiltrukket af det internationale aspekt og det at arbejde på tværs af landegrænser.

Mest af alt glæder Henrik Olsson sig dog til at sætte sit eget præg på virksomheden.

–  Som en del af en nyere virksomhed, glæder jeg mig til at kunne præge Premium Syscon, og jeg ser virkelig frem til at få vores løsninger til at blive fremherskende i markedet, fortæller han.

Privat bor Henrik Olsson i Brøndby Strand med sin hustru Susan og deres to drenge, Frederik og Mathias.

Tidligere artikelMolslinjen lægger til kaj med ny administrationsbygning
Næste artikelJysk entreprenørfirma kommer godt fra start med en containerløsning fra Carl Ras