Boligbyggeriet Green Hills har netop slået dørene op til de første af 294 moderne lejligheder i naturskønne Solrød, hvor fællesskab og samvær på tværs af generationer er i højsædet. Med state-of-the-art vinduesløsninger demonstrerer ejendomsudvikler, hvordan man kan sikre et indeklima med optimale lydforhold.

Nær Solrød strand har det længe ventede Green Hills-boligbyggeri netop slået dørene op for sine første lejere, som får alt fra 56 til 200+ kvadratmeters lejligheder at boltre sig på i naturskønne omgivelser. Boligbyggeriet har fået navnet Green Hills, fordi det giver associationer til grønne bakker, der rejser sig fra jorden mod himlen. Boligprojektet er ifølge projektchef hos Balder Danmark, Alexander Barlow, skabt ud fra høje krav til bæredygtighed og æstetik.

– Vi er meget stolte af Green Hills, som ud over at være et æstetisk vartegn for Solrød Kommune også er et godt eksempel på, hvordan man indtænker miljøet, de sociale forhold og økonomien i ejendomme. Vi har blandt andet gjort os umage for at skabe gode fællesfaciliteter for lejerne og indtænkt bæredygtige løsninger, hvor det giver mening. For eksempel har vi skabt en nytænkende og ambitiøs regnvandshåndtering i gårdmiljøet,” fortæller Alexander Barlow.

Lejligheder i naturskønne omgivelser
(Foto: Danielsen Architecture)
Green Hills rummer udover 2-6-værelses lejelejligheder også seniorbofællesskabet Boveiran, som skal bidrage til større mangfoldighed i det fællesskabsorienterede boligprojekt.

Fællesskab på tværs af generationer

Green Hills rummer udover 2-6-værelses lejelejligheder også seniorbofællesskabet Bovieran, som skal bidrage til større mangfoldighed i det fællesskabsorienterede boligprojekt. Danielsen Architecture, der står bag projektet, har fra starten haft fokus på diversitet.

– Det handler om at skabe miljøer, hvor forskellige aldersgrupper kan mødes på tværs af generationer og få glæde af hinanden, herunder børnefamilier, singler, par og seniorer – det er ikke nogen nem opgave. Det kræver, at man tænker 360 grader omkring alle typer beboere for at tilgodese de meget varierende behov, og det mener jeg, vi er kommet i mål med på Green Hills-projektet, fortæller arkitekt Paul Hvid.

Fælleshusene er placeret strategisk, så de henvender sig til grundens naboer, med en multifunktionel indretning, der giver plads til cykelparkering, miljøstation, fællesaktiviteter, yoga og træning samt traditionelle fælleshusaktiviteter. Derudover er der etableret en lounge, som skal bidrage til et stærkt fællesskab i boligbyggeriet.

Gode lydforhold i alle boliger

Udover fokus på fællesskab, æstetik, sociale forhold og miljørigtige tiltag har udvikler og byggestyrer Sjælsø Management haft et særligt øje for at sikre optimale lydforhold for de mange forventningsfulde beboere.

– Med til ethvert projekt af denne kaliber hører, at man tænker lydforholdene ind. Green Hills har fra starten af været et ambitiøst og spændende projekt, som kræver stor faglig ekspertise, ikke mindst indenfor brug af vinduer. Vi havde brug for en lydekspert, som kunne hjælpe os med valg og placering af vinduer samt rådgivning om dokumentations-krav. Det må man sige, vi fandt i akustikspecialist Pierre Marie fra Velfac. Han er en rigtig lydnørd. Hans faglighed er enorm, og han kan nørde ned i den mindste detalje omkring lyd. Det har været et virkelig inspirerende samarbejde, udtaler Sjælsø Managements projektleder Johnny Engel.

For at sikre optimale lydforhold i de 294 lejligheder har Velfac måtte gøre brug af hele paletten af vinduesløsninger:

– Der har været mange varierende behov på projektet, så vi har måtte vurdere ved hvert et skridt, hvilke typer vinduer, der ville være hensigtsmæssige at bruge afhængigt af de forskellige støjbelastninger på facaderne. Alt fra russervinduer, over lydsluser til vinduer med forsatsrammer er blevet taget i brug, så beboerne både kan lufte ud og samtidig opleve et fornuftigt lydniveau i boligen, afslutter akustikspecialist Pierre Marie fra Velfac.

Tidligere artikelDrop filten! Ny spartelmasse vil spare malere for oceaner af tid
Næste artikelInteressen for tid til nærvær i udestuen fylder i mange af de danske hjem