Foto: Guldborgsund Kommune

Borgere, der har fået en hjerneskade kan se frem til langt bedre forhold, når de skal til genoptræning eller have anden hjælp og støtte. Byggeopgaven på det nye hjerneskadecenter er vundet af entreprenør Troels Jørgensen A/S fra Kettinge og det første spadestik tages i starten af det nye år.

Den lokale entreprenør Troels Jørgensen A/S fra Kettinge, vil i starten af det nye år begynde byggeriet af Guldborgsund Kommunes nye hjerneskadecenter i Nykøbing, Center for Hjerneskaderehabilitering (CHR). Der vil derfor på Fjordvej i Nykøbing snart være gang i materialer, maskiner og håndværkere.

Det blev tilbage i januar måned, af byrådet besluttet, at samle al genoptræning og rehabilitering til borgere, der har fået en hjerneskade. Samtidig besluttede man at placere det nye center i Nykøbing på Fjordvej, tæt ved både sygehuset og kommunens øvrige genoptræningstilbud.

Formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, Bo Abildgaard, glæder sig til, at visionen snart tager form og bliver til virkelighed.

”Målet er at give et bedre tilbud til de borgere, der har fået en hjerneskade, og som kæmper for at komme tilbage til et aktivt hverdagsliv under nye livsbetingelser. Med det nye center kan vi både tilbyde bedre faciliteter, som er bygget til formålet, og samtidig kan vi samle al vores ekspertise ét sted, så det faglige samarbejde styrkes, og så borgeren vil få et mere sammenhængende forløb,” siger Bo Abildgaard.

Indsatsen er i dag spredt på flere matrikler rundt om i kommunen. Det skaber transportudfordringer for både borgerne, de pårørende og medarbejderne, og det kræver langt mere koordinering og planlægning at sikre det tværfaglige samarbejde.

”Vi kan skabe en langt bedre synergi i arbejdet med at hjælpe borgeren videre efter en hjerneskade, og vi får også et bredere tilbud, end vi har i dag,” siger Bo Abildgaard.

Foruden den ambulante genoptræning og undervisning, vil det nye center også rumme syv døgnpladser til borgere, der i en periode har brug for en mere intensiv genoptræning. De syv døgnpladser er i dag midlertidigt placeret på Solgården i Herritslev.

Opgaven blev budt på af syv entreprenører

Byggeriet af det nye center har været i udbud hos syv hovedentreprenører. Heraf har været fire lokale og tre virksomheder udefra. Næstformand i Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, Jens Erik Boesen, er glad for, at arbejdspladserne i forbindelse med byggeriet forbliver i kommunen.

”Vi har nogle meget dygtige virksomheder i Guldborgsund, og vi vægter at bruge lokal arbejdskraft i de tilfælde, hvor det kan lade sig gøre. Det overrasker mig naturligvis ikke, men jeg er glad for, at vores lokale virksomheder lever fuldt ud op til de krav, der stilles i et udbud, som den slags byggerier kræver,” siger Jens Erik Boesen.

Før selve byggeriet kan gå i gang, skal kommunen anlægge en ny, permanent adgangsvej fra Møllebakken og hen til de nuværende parkeringspladser. Denne vej forventes færdigt i begyndelsen af det nye år, og herefter kan de store maskiner rykke ind.

Jens Erik Boesen forventer, at det nye center, står færdigt inden udgangen af 2020.

Tidligere artikelJCN Bolig vinder stort byggeprojekt på sin gamle hjemmebane
Næste artikelNy adm. direktør til LE34 i Sverige