Foto: Unsplash.com

Dansk Byggeri blev tirsdag morgen enige med 3F Byggegruppen om en såkaldt treårig overenskomst. Dette betyder, at virksomhederne altså kan fokusere på at bringe virksomheder og medarbejdere sikkert gennem den alvorlige coronakrisen, Danmark befinder i lige nu.

– Vi er tilfredse med, at det er lykkedes os at indgå en aftale om at forny vores overenskomsten i den vanskelige situation. Det er et udtryk for ansvarlighed, at vi har kunnet nå hinanden, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Overenskomstaftalen omfatter i alt omkring 60.000 jord- og betonarbejdere, murere, murerarbejdsmænd, struktører, maskinførere, asfaltarbejdere, tagdækkere, stenhuggere, stukkatørere, brolæggere, stilladsarbejdere, industrilakerere, snedkere, tømrere, gulvlæggere, glarmestre, tagdækkere, tækkemænd etc.

– Vi håber nu, at de resterende overenskomstforhandlinger kan afsluttes så hurtigt som muligt, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Forliget vedrørende Dansk Byggeri og 3F Byggegruppen vil kommer nu til at indgå i det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte i den nærmeste fremtid. Mæglingsforslaget skal først til afstemning blandt arbejdsmarkedets parter og aktører, og resultatet ventes efter påske.

Tidligere artikelByggeriet af stor oplevelsespark nærmer sig den afsluttende fase
Næste artikelBoligforening fremskynder håndværkeropgaver