503 rækkehuse fra 1960’erne, skal nu energioptimeres og bringes op til nutidens boligstandard i boligområdet Albertslund Syd.

Hovedentreprisen er vundet af entreprenørfirmaet NCC, der skal forestå arbejdet, som startes op i februar og i 2023 forventes afsluttet. NCC har indgået aftale med Idealcombi, der skal levere omkring 4.500 vindueselementer og facadepartier til opgaven, over de næste 3 år skal.

Bag renoveringen står bygherre Albertslund Boligselskab ved Bo-Vest.
Wissenberg er totalrådgiver på sagen, og Vandkunsten og PME er underrådgivere.

Gode fælles erfaringer fra tidligere opgaver.

Det er absolut ikke første gang at NCC og Idealcombi arbejder sammen omkring et stort projekt.

Idealcombi leverede også godt 4.000 vindueselementer til et tidligere afsnit af renoveringen af bebyggelsen Albertslund Syd, der omfattede 493 rækkehuse.

Et projekt med specialdesignede vindueselementer, hvor logistikken blev fintunet og montagen optimeret. Dette var bl.a. én af grundene til at NCC kunne færdiggøre mere end fem hjem om ugen og et halvt år tidligere end planlagt melde projektet færdigt.

Et samarbejde, som nu efter afholdt licitation kunne kvalificere sig med glæden at kunne fortsætte sammen på næste fase i renoveringen af Albertslund Syd.

Vindueselementer er specialdesignede

Arkitektfirmaet Vandkunsten har designet en særlig detalje på facadepartierne, som er specielt tilpasset projektet med en særlig karmdybde, som muliggør fastgørelse i de eksisterende vægge på trods af at en helt ny udenpå liggende klimaskærm på bygges de eksisterende facader.

På denne måde undgår man etablering af en traditionel indvendig element lysning, men opnår i stedet en sjældent set særlig designet detalje, hvilket var helt efter arkitekternes vision.

Der skal leveres faste vinduer, topstyrede vinduer, sidehængte vinduer, terrassedøre, dobbelt terrassedøre og facadedøre til projektet.

Længere holdbarhed med uforgængeligt materiale i ”våd zone”

Frame IC er en videreudvikling af Danmarks første originale karm/ramme træ-alu vindue, hvor kernen i konstruktionen er af det højisolerende og uforgængelige idealcoreTM, som sikrer god energiperformance, minimal vedligeholdelse og ekstra lang levetid.

Tidligere artikelDanmarks første bæredygtige trælast åbner i Hørsholm
Næste artikelFynsk rådgivervirksomhed overtages af V2C