Foto: Bygma, Profile A/S // Direktør René Holde ønsker at inspirere endnu flere til at bygge med CLT

CLT, bestående af krydslamineret træ, anvendes mange steder i udlandet til etagebyggerier. Det er nu stille og roligt ved at vinde indpas i Danmark, hvilket den nye håndbog fra Profile A/S skal fremme, da den hjælper håndværkere med at få en god start på projekter med CLT.

”For mange arkitekter, entreprenører og bygherrer er bæredygtighed en vigtig parameter i materialevalget”, siger direktør René Holde fra Profile A/S og fortsætter: 
CLT er et oplagt valg, da det reducerer klimabelastningen med op til 50% i forhold til stål og beton. CLT kaldes ofte ’træets svar på beton’, fordi det er stærkt i alle retninger. Det er perfekt til at bygge både stort og højt, og det giver en hurtig byggeproces”

Håndbogen: CLT i Praksis
René Holde fortæller følgende om udgivelsen af håndbogen: 
”Alligevel halter den danske byggebranche bagefter vores nabolande, når det handler om anvendelsen af CLT i byggeriet” og fortæller videre. 

”Vi vil gerne hjælpe kunder og samarbejdspartnere, og øvrige aktører i branchen, med at komme i gang. Med håndbogen ”CLT i Praksis” ønsker vi at give håndværkerne de rette værktøjer til at bygge med CLT og at sikre professionelle konstruktioner”. Håndbogen indeholder praktiske råd og vejledning om CLT, bl.a. montage, logistik og opbevaring af CLT-elementer på byggepladsen”. 

Tidligere artikelNy adm. direktør til LE34 i Sverige
Næste artikelTræ bør fremover spille en større rolle i byggeriet