Betonelementfabrikken Ambercon skifter med virkning fra 1. september ud på direktørposten. Ny direktør bliver Apichat Bonde, mens nuværende direktør Torben Enggaard træder et skridt op som Group CEO.

Den familieejede betonelementfabrik Ambercon med hovedsæde i Støvring syd for Aalborg er godt på vej ind i en ny vækstfase. Virksomheden har haft en meget positiv udvikling de seneste år, hvor omsætningen er steget med ca. 60 procent fra ca. 200 millioner kroner i 2016 til ca. 325 millioner kroner i 2019, mens bundlinjen (resultat før skat) er steget med ca. 65 procent i samme periode fra ca. 26 millioner kroner til ca. 43 millioner kroner. Men Ambercon har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene, og derfor sætter direktør og hovedaktionær Torben Enggaard samt selskabets bestyrelse allerede nu en ny strategi i gang:

“Vi har haft en særdeles tilfredsstillende udvikling de seneste år, og vi står aktuelt med en ordreportefølje til en værdi af en halv milliard kroner – det er det højeste niveau nogensinde. Det vil jeg gerne takke kunder, medarbejdere, bestyrelse og vores mange andre interessenter for”, siger han og fortsætter:

“Vi har i de seneste år indfriet en del af Ambercons store potentiale, og nu sætter vi yderligere turbo på udviklingen ved at indsætte Apichat Bonde som ny direktør”.

Torben Enggaard siger supplerende, at han fortsat vil have sin daglige gang i virksomheden, men at han nu vil indtage en mere strategisk rolle som Group CEO i Torben Enggaard-koncernen.

Ledelse er en holdsport hos Ambercon

Apichat Bonde kommer fra en stilling som salgsingeniør i Ambercon, hvor han har været i godt 10 år. Han har et stort og udbygget netværk inden for branchen og har først og fremmest fokus på kunderne og på de bæredygtighedstemaer, der for alvor begynder at præge branchen:

“Jeg er meget glad for nu at skulle stå i spidsen for den virksomhed, som har fyldt meget i mit liv i de seneste 10 år. Ambercon har et meget stort potentiale, og det glæder jeg mig til at være med til at indfri”, siger Apichat Bonde og fortsætter:

“Mine styrker ligger først og fremmest inden for salg og den tætte relation til kunderne, og det er et område, som vi vil fortsætte med at udbygge i de kommende år. Derudover har jeg drevet en lang række af vores bæredygtighedsprojekter, og det vil vi også prioritere endnu højere fremadrettet. Konkret har vi som en af de første i branchen ansat en bæredygtighedschef, og vi har desuden hentet Ingrid Ahrenkilde, som til daglig har en chefstilling hos Cementir Holding, ind i vores bestyrelse som en stærk driver for den bæredygtige omstilling”.

Den øvrige ledergruppe vil også fortsat spille en stor rolle i udviklingen af Ambercon. Ledergruppen har gennemgået et generationsskifte de seneste fem år, og ligesom Apichat Bonde er alle i ledelsen rekrutteret fra internt hold. Det giver nogle klare styrker i en branche, der bliver mere og mere specialiseret:

“Vi har en af Danmarks mest moderne produktionsfaciliteter, og det har givet os mulighed for at tage en stor markedsandel inden for de mere komplicerede og skræddersyede betonelementer. Her har vi blandt andet stor succes med at anvende tegl og andre materialer i de færdige facadeprodukter. Vi leverer dog fortsat inden for alle vores fire forretningsområder, nemlig betonvægge, forspændt beton, standardfacader og komplekse produkter”, fortsætter Apichat Bonde.

Visionært skridt

Formand for bestyrelsen i Ambercon gennem snart fem år, Torben Simonsen har været tæt på den igangværende proces og mener, at der er tale om et særdeles visionært skridt, som skal være med til at løfte Ambercon godt ind i en ny vækstfase:

“Store dele af dansk erhvervsliv er i forandring, og det gælder ikke mindst byggesektoren, der skal tænke langt mere bæredygtigt for at være med til at indfri regeringens klimamål. Her vil vi gerne være på forkant hos Ambercon, og jeg synes, at vi er privilegerede, at vi allerede nu kan arbejde med flere bundlinjer og sætte strategisk ind ved blandt andet at opprioritere kunderne og bæredygtighed“, siger Torben Simonsen og fortsætter:

“Med Torben Enggaard ved roret har vi igen fået skabt en sund virksomhed på alle områder. Nu tager vi næste skridt og øger vores fokus på kunderne og på bæredygtighed. Her vil vi få et godt samspil mellem Apichat Bonde som ny direktør, Torben Enggaard som rådgiver og ejer, den øvrige ledergruppe, medarbejderne og bestyrelsen”.

Tidligere artikelPlatform.as henter markant byggeprofil til bestyrelsen
Næste artikelScandi Byg får ny administerende direktør