Med stribevis af opgaver i ordrebogen rækker rendegraverne ikke længere for Vinderup-firma.

Inden for de seneste år er der blevet flere opgaver, hvor der er behov for at grave i dybden for Vinderup-firmaet Preben Poulsen Murer & Entreprenørfirma. Virksomhedens rendegravere rækker derfor ikke længere, trods de hidtil har været de foretrukne til gravearbejde. Firmaet har nu hentet sig en ny grave-favorit hos Scantruck A/S i Skive i form af en 24 tons Komatsu PC210LC-11 gravemaskine.

Det seneste par år har vi næsten konstant lejet en gravemaskine, og vi har lejet andre ind til at hjælpe os med byggemodninger. Derfor kunne vi godt se fornuft i at have vores egen gravemaskine af en vis størrelse. Det fik maskinfører Lars Andersen til at studere markedet, og vi skulle en tur til Skive for at se på en brugt Komatsu hos Scantruck. Det endte så med, at vi kom hjem med en spritny maskine”, fortæller Jesper Poulsen. Han er medejer og søn af firmaets grundlægger, Preben Poulsen, som er firmaets hovedejer.

Ingen står stille

Der er ingen fare for at den nye Komatsu-graver kommer til at stå stille. Hos det nordvestjyske entreprenørfirma står opgaverne nærmest i kø. Faktisk er alle virksomhedens 25 mand i felten. Alt det administrative klarer far og søn, samtidig med, at de begge også er med ude, hvor det sker. Tallene passes af en bogholder, der kommer nogle timer et par gange om ugen.

Lige i øjeblikket har vi fuld gang i byggeri af 34 rækkehuse for et boligselskab i Viborg, vi laver fundamenter ved varmeværker, der står kostalde i ordrebogen, og så er det vigtigt for os at pleje vores mange faste kunder med løbende service”, siger Jesper Poulsen.

Når entreprenøren lige kaster et blik rundt i geografien med typisk højst et par timers kørsel fra Vinderup, dukker der flere aktuelle byggesager op.

Åh, ja. Vi bygger 10 nye huse i Stoholm, hvor den nye Komatsu er yderst aktiv. Derefter flytter vi den til Thisted, hvor vi snart er færdige med et projekt. Her skal en byggepladsvej så fjernes. Etter Thisted kommer den til Løvel til byggemodning til 17 nye huse”, siger Jesper Poulsen.

Tidligere artikelFlere renoveringsprojekter har fokus på oprindelig stil
Næste artikelStort byggeprojekt i Aarhus vundet af JCN Bolig