Flere og flere renoveringsprojekter, sker med ønsket om at matche den oprindelige stil. Hos Glaseksperten Vinduer og Døre i Hjørring, oplever man netop dette. Sidste år producerede de omkring 5.000 vinduer med sprosser, der typisk bliver brugt i forbindelse med renoveringsprojekter. Virksomheden har for eksempel, til det 100-år gamle Hotel Nor i Slettestrand, leveret 100 vinduer og døre i traditionel stil.

Glaseksperten Vinduer og Døre har desuden netop leveret 150 dannebrogsvinduer til to bygninger i Vejle, hvor en lokalplan sikrer det historiske udtryk. Derudover har de også produceret 100 vinduer og døre til Hotel Nor i Slettestrand, der ligger ved Jammerbugten. Ifølge direktør og medejer af Glaseksperten Vinduer & Døre, Henrik Sørensen, er de mange projekter med døre og vinduer, som matcher den oprindelige æstetik, udtryk for en positiv udvikling:

Vi oplever, at interessen for at videreføre æstetikken fra de ældre bygninger er stor. Det er en positiv tendens, som vidner om respekt for historisk arkitektur. En af grundene til populariteten er muligvis, at vi nu er i stand til at producere produkter, som udseendemæssigt ligner ældre vinduer og døre, men som samtidig har moderne funktioner og lever op til nutidens strenge energikrav. Et renoveringsprojekt med vinduer og døre, som matcher en arkitektur fra 18- eller 1900-tallet, kan således både imødekomme æstetiske og energimæssige hensyn”.

100 vinduer og døre i oprindelig stil til Hotel Nor

Badehotellet Hotel Nor i nordjyske Slettestrand, er et af de mange renoveringsprojekter med fokus på videreførelsen af den oprindelige stil, som Glaseksperten Vinduer & Døre har leveret til. Rigmanden Ludvig Elsass, har opført bygningen i 1918 og det er tegnet af den berømte Aalborg-arkitekt Einar Packness, som blandt andet også har tegnet Svinkløv Badehotel.

Med totalrenoveringen ønskede vi at bringe badehotellet tilbage til sin oprindelige charme og være tro mod den originale, arkitekttegnede stil, og her spiller vinduer og døre en fremtrædende rolle. Vinduernes sprosser er særligt vigtige, og derudover lægger jeg personligt vægt på, at kvaliteten er helt i top. Derfor er alle vinduer og døre også fremstillet i snedkereret, hvidmalet træ”, forklarer ejer og bygherre på Hotel Nor, Jan Middelboe, og fortsætter:

Resultatet er blevet helt perfekt, og hotellet står nu knivskarpt. Samarbejdet med både glasleverandør og arkitekt har desuden fungeret rigtig godt gennem hele renoveringsprocessen”.

Hotel Nor er i øjeblikket ved at etablere et gårdhavemiljø og opfører i den forbindelse også et orangeri på 50 kvadratmeter samt pavillon til grøntsager.

Tidligere artikelAjos stiller krav til leverandør: Giv os svanemærkede pavilloner
Næste artikelNordvestjysk entreprenør klar til at gå mere i dybden