Som den første køkkenvirksomhed herhjemme og måske endda også internationalt, er det nu muligt at købe et brugt Multiform køkken på Multiforms hjemmeside, hvor initiativet lanceres i denne uge. Dette er en understregning af, at når Multiform siger, at den står bag køkkenklassikere i tidløst design, der holder i generationer, så mener virksomheden det.

At køkkenet bliver skiftet, når en ny familie flytter ind, det har i mange år været almindeligt. Men hos Multiform tænker man bæredygtigt og går en anden vej. Siden 1982 har Kibæk-virksomheden lavet køkkener, der holder til at blive brugt hver eneste dag i generationer. Det er køkkenklassikere – akkurat som Y-stolen, Ægget og Svanen er blevet klassikere inden for møbler.

Mange af de køkkener, som vi lavede helt tilbage i 80’erne, lever den dag i dag i bedste velgående. Vi er stolte af at lave håndlavede køkkener i et design og en kvalitet, som holder i generationer. Livslang holdbarhed og bæredygtighed er to sider af samme sag for os. Derfor betyder det ikke bare noget for os, men for ressourcerne i vores samfund, at vores køkkener får et nyt hjem, når en bolig fx bliver bygget om eller skifter ejer,” siger Lars Bay-Smidt, Interim CEO for Multiform og koncernchef for Ballingslöv Danmark. 

Køb og salg af brugte køkkener på hjemmeside
Det er derfor et naturligt skridt, at Multiform stiller sin hjemmeside til rådighed for private, som gerne vil sælge eller købe et brugt Multiform køkken. Der bliver i forvejen handlet brugte Multiform køkkener på platforme som fx Den Blå Avis.

Årsagen er, at mange ønsker sig et klassisk køkken i den bedste kvalitet, men måske ikke råd til at købe et nyt eller prioriterer at købe andre ting. Det kan andre gange være en kombination af økonomi og det tiltalende ved at genbruge et køkken, som intet fejler og har mange gode år tilbage.

Livsstilsekspert – det er en trend
Jill Hawkins, som er livsstilsekspert med fokus på fremtiden, fortæller at tendensen går i retning af, at det bliver stadig vigtigere at eje meningsfulde ting. Der bliver derfor større og større efterspørgsel på brugte kvalitetsprodukter som et Multiform køkken, som emmer af karakter, historie og minder.

Også i fremtiden vil køkkenet udgøre hjemmets funktionelle og følelsesmæssige hjerte. Køkkenets rolle udvikler sig selvfølgelig og tilpasser sig den måde, vi lever på, men det vil altid være et sted, hvor vi skaber minder, og derfor er vi også villige til at investere i det absolut bedste, som pengepungen tillader. Et lækkert snedkerkøkken – hvad enten det er helt nyt eller genbrugt – opfylder alle disse behov,” siger Jill Hawkins.

Lars Bay-Smidt tror ikke, at det vil betyde færre solgte nye køkkener, men til gengæld, at flere af de klassiske køkkener får nyt liv.

I Multiform – og hele Ballingslöv koncernen bag – har vi fokus på bæredygtighed. Jeg er sikker på, at initiativet rammer lige ned i en megatrend, hvor mange gerne investerer mere i hjemmet og har fokus på den gode kvalitet og lang holdbarhed frem for at omgive sig med en masse ting, som skal smides væk efter kort tid – det handler basalt set om at aflevere en jordklode i balance til de næste generationer,” siger Lars Bay-Smidt.

Tidligere artikelBygma Jelling får ny direktør
Næste artikelPlejehjemsbeboere får besøg i specialdesignede containere