Boligformen betyder, at private andelsboliger nu kan blive tilbudt til medlemmer af en almen boligforening. Boligerne vil både blive opført i tilknytning til eksisterende almene boligafdelinger, og på nyerhvervede grunde som MT Højgaard og AAB søger adkomst til sammen.

Boligpriserne i de største danske byer er steget markant fra 2010 til 2020. Prisudviklingen medfører, at det er blevet sværere for mennesker med almindelige indkomster at købe en bolig i byen. Det vil Boligforeningen AAB og MT Højgaard nu gøre op med, når de lancerer en ny boligform, der skal skabe mere social diversitet i byerne.

Vores nye boligform tager afsæt i det uforløste potentiale, der findes i mange eksisterende almene boligafdelinger, og i det historiske slægtskab mellem almene boliger og andelsboliger. Når vi systematisk optimerer alle dele af prisdannelsen, kan vi sammen med AAB tilbyde deres medlemmer førsteret til andelsboliger til meget attraktive priser“, siger Torben Dahl, der er projektudviklingsdirektør i MT Højgaard.

Mere varieret boligområde 

Blandingen af almene boliger og andelsboliger, der ligger tæt op ad hinanden, skal bidrage til mere diversitet i boligområderne, lyder det fra AAB.

Vi vil ganske enkelt tage luften ud af de spekulationer i boligerne, der betyder, at priserne med raketfart når et niveau, hvor almindelige mennesker ikke kan være med. Derfor går vi en tredje vej og introducerer en ny boligform. Gennem en blanding af almene boliger og andelsboliger får vi et mere varieret boligområde, hvilket er en yderligere gevinst“, siger Christian Høgsbro, der er administrerende direktør i Boligforeningen AAB.

Boligkvalitet og bæredygtighed

Etableringen af andelsboliger i tilknytning til eksisterende almene boligafdelinger betyder, at vi skaber helt nye spændende boligmiljøer og fællesfaciliteter i den eksisterende bebyggelse, og at der bliver tilført midler til renovering af den eksisterende bebyggelse, så det kan ske uden huslejestigninger.

Det er en sympatisk måde at opfylde boligbehov, der ikke tidligere har kunnet imødekommes, samtidig med at vi fører værdierne tilbage til beboerne i de lokale afdelinger. Konceptet er en kombination af forretning og ansvarlighed, hvor vi aktivt bidrager til den sociale bæredygtighed i byerne. Behovet og potentialet er stort, og vi arbejder allerede nu med flere spændende beliggenheder, hvor helt nye samlede bebyggelser vil blive født med et sådant miks af almene- og andelsboliger“, siger Torben Dahl      

Tidligere artikelOutrup Vinduer & Døre ansætter ny kunderådgiver i salgsafdelingen
Næste artikelSundolitt sætter omsætningsrekord på Grøn Standard