Den erhvervsdrivende fond Femern Belt Development har netop fået midlertidige kontorfaciliteter på stranden ved Rødbyhavn for at følge produktionsstedet for Femern Bælt-forbindelsen på tæt hold. Det er modulproducenten ABC Pavilloner, der har stået for at levere de nye kontorfaciliteter, som står blot 50 meter fra vandet.

På den yderste mole i Rødbyhavn er der direkte udsigt over Østersøen, hvor anlæggelsen af arbejdshavnen Femern Bælt-forbindelsen er i fuld gang. Herfra har den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner netop hejst et midlertidigt modulbyggeri 30 meter ned på de nærliggende sandklitter, hvor den erhvervsdrivende fond Femern Belt Development fremadrettet skal have base.  

Projektet med de nye kontorfaciliteter har været meget spændende, da det dels skulle leveres direkte på stranden og dels var inden for en meget kort tidsramme. Fonden skulle nemlig hurtigt have de nye kontorfaciliteter i Rødbyhavn, da deres tidligere lejemål var udløbet. Vi havde derfor en stram tidsplan, hvor vi på kun fem uger formåede at bygge modulerne i vores haller i Engesvang, hejse dem ned på stranden i Rødbyhavn og efterfølgende bygge dem sammen direkte på stranden”, siger Kasper F. Dahl, der er projektleder og bygningskonstruktør for ABC Pavilloner, og supplerer:

“Samtidig var der flere byggetekniske detaljer, vi løbende skulle forholde os til som eksempelvis, at molen kun kunne bære en begrænset vægt og derudover også var ret smal. Det stillede derfor nogle atypiske krav til leveringen af de mange moduler, som nu står placeret med en af Danmarks bedste udsigter”.

Derfor var et af de helt centrale krav til det nye modulbyggeri også, at facaderne skulle have store glaspartier, således personalet fremadrettet kan nyde udsigten og følge med i fremdriften i det spændende tunnel-projekt mellem Danmark og Tyskland, som kommer til at krydse Femern Bælt.

“Det er en stor glæde, at vi nu har fået så kystnære kontorfaciliteter, at vi kan følge fremdriften i tunnel-projektet og se, hvordan molerne til den nye havn hver dag vokser som et synligt fundament for et projekt, der vil få stor betydning internationalt, regionalt og lokalt“, siger direktør for Femern Belt Development, Stig Rømer Winther, og fortsætter:

“Vi har været overordentlige tilfredse med ABC Pavilloners indsats. De har virkelig gjort meget for at imødekomme vores ønsker om blandt andet placering, hurtig levering og indretning. Hele processen er foregået meget professionelt, og vores nye moduler er bygget i særdeles god kvalitet, som kan holde til havnens vind og vejr på trods af, at det er et midlertidigt byggeri”.

Det midlertidige modulbyggeri er 272 kvadratmeter og består af i alt seks multimoduler, hvoraf hver enkelte modul er 12 meter langt. Modulerne er bygget op i to sektioner, hvor Femern Belt Development skal bruge fire af modulerne som kontorbygning, mens Lolland Kommune skal anvende de resterende to til kontorer. Hver sektion har eget køkken og egne indgange samt et badeværelse.

Femern Belt Development er netop flyttet ind i de nyindrettede kontorfaciliteter, som ligger på Vestre Kaj 68 i Rødbyhavn. Herfra vil de medvirke til realiseringen og styrkelsen af kendskabet til Femern Bælt Regionen, som bliver en realitet med anlæggelsen af den faste Femern Bælt-forbindelse.

Tidligere artikelMidtjysk Albyg har 3 x jubilæum i 2020
Næste artikelVækstfundament udbygges med solide profiler hos råhusentreprenør