Eftersom al personale og elever var hjemsendt på ubestemt tid, stod Munkebo Skole og Rehabiliteringscenter Toften ligesom så mange andre offentlige institutioner tomme. I den forbindelse var det pludselig en meget mindre kompliceret opgave at scanne og indsamle data fra lokalerne.

Det skabte en unik mulighed for Kerteminde Kommune for at tænke fremsynet og etablere et fuldstændig opdateret overblik over skolens og centerets arealer.

Behovet for en opdateret model af hver institution skyldes, at Kerteminde Kommune står overfor planlægningen af brandanlæg, ABA systemer og etablering af brandplaner.

Derudover behøver kommunen fremadrettet et retvisende tegningsgrundlag til brug i arealhåndtering samt i tilfælde af ombygning- og renoveringssager.

Foto: Kerteminde Kommune, Rehabiliteringscenteret Toften

DE TOMME LOKALER

Der er ingen tvivl om, at Danmarks nedlukning i forbindelse med covid-19 i marts og april 2020 var en stor omvæltning for landets skoler og andre offentlige instanser.

Hjemme- og onlineundervisning, børn der ikke måtte se sine klassekammerater, patienter der skulle tilpasse sig nye rytmer; udfordringerne var mange. Men dermed ikke sagt at nedlukningen ikke kunne vendes til noget positivt – eller i hvert fald udnyttes.

3D-model af Munkebo Skole, BIM Equity

FAKTA

Punktsky scanninger: LE34 – Hovedleverandør
3D-modellering: BIM Equity – Underleverandør

Areal, Munkebo Skole: 8000 m2
Areal, Rehabiliteringscenter Toften: 4000 m2

Modellerne blev leveret i Revit i 2020.
Scanningerne blev udført med drone (udenfor) og NavVis og IndoorViewer (indenfor).

Se den originale artikel her.

Tidligere artikelSundolitt sætter omsætningsrekord på Grøn Standard
Næste artikel10 års fokus på sikkerhed har givet pote