Jørn Ranum Zohnesen kan se tilbage til på et langt og spændende arbejdsliv, hvor de seneste 25 år har været hos Bygma. Oprindeligt kommer Jørn Zohnesen fra Hanstholm, men har tilbragt det meste af sit voksenliv på Amager.

Som trælastuddannet inden for handel og kontor og derudover med en baggrund som sergent i Forsvarets Lægekorps, startede den unge Zohnesen på Tømmergården i Kastrup som ekspedient. Jørn Zohnesen flyttede herefter til hovedstaden hvor han giftede sig med Gunver, som han nu har været sammen med i 47 år.

Positive forandringer

Jørn Zohnesen viste lederevner i jobbet hos Tømmergården og fik, udover indkøb af træ, også ansvar for ansættelsen af nye medarbejdere. Gennem årene var han på mange lederkurser. Tilfældigvis blev en af Tømmergårdens trælastelever – Hans-Henrik Ottosen – senere direktør i Bygma Amager, og altså chef for Jørn Zohnesen. I dag har de to et samarbejde der fungerer ualmindelig godt.

Det var efter 17 år tid til at prøve noget nyt. Efter en årrække i en mindre tømmerhandel, kom Jørn Zohnesen i 1995 til ACS Trælast. Her blev han blev salgschef og leder af trælastafdelingen. I 2012 blev virksomheden købt af Bygma, hvilket ifølge Jørn Zohnesen var noget af det bedste der kunne ske. ”Det førte mange positive forandringer med sig, der kom mere struktur på tingene, og der blev investeret i at udvikle forretningen”, fortæller han.

En særlig status

Jørn Zohnesen er i dag ansvarlig for fakturering og kvalitetskontrol i Bygma Amager. Sygdom har tvunget ham til at gå ned i tid, men han har stadig det skarpe øje for detaljen, og evnen til at sikre at tingene går rigtigt til. Selvom han i dag ikke bestrider et lederjob, indtager han stadig en særlig status i virksomheden, som medlem af ledergruppen. ”Bygma Amager er en fantastisk arbejdsplads, hvor folk er glade for at være” siger han. ”Nogle af mine bedste oplevelser har været at følge den udvikling, der er sket”.

Privat holder Jørn Zohnesen af lange rejser. Her går turen gerne til Asien eller Sydamerika, sammen med hustruen Gunver. Helbredet og den verserende coronavirus har dog midlertidigt sat en stopper for rejseaktiviteten. Parret nyder i stedet parret deres hus og have ved Amager Strand, hvor de glæder sig til de igen kan invitere de 3 voksne børn, svigerbørn og nu snart 6 børnebørn på samvær og fælles rejser. 

 

Tidligere artikelLikviditeten er den største bekymring for både store og små virksomheder.
Næste artikelNy markedsdirektør til Cembrit