Foto: HedeDanmark

HedeDanmark står for etableringen af det anlæg, der skal danne rammerne om fire tidligere cirkuselefanters liv i Knuthenborg Safaripark. Den grønne virksomhed har førhen været ansvarlig for store naturprojekter i landet.

HedeDanmark skal i løbet af 2020 etablere det ca. 14 ha store anlæg, som pensionerede cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djungla og Jenny snart kan folde sig ud på som en del af deres nye pensionisttilværelse i Knuthenborg Safaripark. 

De fire forhenværende cirkuselefanter kommer til Knuthenborg Safaripark, da vilde dyr i cirkus i 2018 blev forbudt. 

Mandag den 6. januar tog fødevareminister Mogens Jensen (S) første spadestik med én af HedeDanmarks maskiner til anlægget, som efter planen vil blive Europas største og mest avancerede elefantanlæg.

”Vi er glade og stolte over, at vi kan være med til at udføre de visioner, som Knuthenborg Safaripark i samråd med Dyrenes Beskyttelse og førende eksperter har udtænkt, og som nu sikrer, at de fire elefanter kan nyde deres velfortjente otium i omgivelser, der i højere grad ligner naturen på den afrikanske savanne end livet i en cirkusmanege gør,” siger Mads Lundhøj, markedschef i HedeDanmark. 

Elefanternes velvære kommer først

Det nye elefantanlæg kommer til at indeholde en række såkaldte “destination”, som de fire elefanter kan vandre frit imellem. Her kan elefanterne blandt andet få sig et mudderbad, rulle sig i sandet eller gå en tur i vandet. 

Ambitionen er, at anlægget skal være et internationalt forbillede for andre safariparker, hvor dyrevelfærd er førsteprioritet. 

”For Knuthenborg Safaripark er elefanternes velfærd det vigtigste. Derfor skal anlægget læne sig så meget som muligt op ad den vilde natur, elefanterne naturligt ville have levet i. Den opgave mener vi, at HedeDanmark er de rette til at løse – særligt grundet deres store erfaring med naturgenopretningsprojekter. Vi har derfor høje forventninger til, at HedeDanmark skaber de ideelle områder til elefanterne i et ambitiøst anlæg, der sætter nye internationale standarder for moderne hold af elefanter,” siger Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark. 

Erfaring med natur og grønne anlæg

I de seneste år har HedeDanmark løst flere store opgaver med grønne anlæg og naturgenopretning – blandt andet etableringen af oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing, naturbeskyttelse i Store Vildmose, renovering af Købmagergade i København samt etablering af arealer omkring både Mærsk Tårnet på Nørrebro i København og Novo Nordisks nye internationale hovedsæde i Bagsværd. 

Det forventes, at anlægget er klar til de fire elefanter den 1. juni 2020.

Tidligere artikelNy facilitychef hos Lemvigh-Müller skal lede og udvikle de fysiske rammer
Næste artikelLean Construction DK og Boligfonden Kuben vil have mere lean i byggebranchen