Foto: PR // Healthcare Hospital, Altro Cantata

Altro har nu lanceret Altro Cantata™ klæbemiddelfrie gulv, som er en opgradering med nye design og farver. Løsningen kan genanvendes efter endt brug, da den samles helt uden brug af lim, spartelmasse eller andre klæbemidler. Dertil er den hurtig at installere, byder på god komfort under fødderne og yder reduktion af trinstøj.

Virksomheden Altro er nu klar med en forbedret version af det klæbemiddelfrie gulv, Altro Cantata, som kan monteres helt uden anvendelse af lim, spartelmasse eller andre former for klæbemidler. Med nordisk salgschef Michael Perssons ord er det især underlaget og det udvidede udvalg af design og farver, som udmærker den nye udgave af den populære bæredygtige gulvløsning:

“Altro Cantata matcher kravene til en cirkulær byggeøkonomi, idet gulvet kan genanvendes 100 procent efter endt brug. Og takket være den nye opgradering tilbyder gulvet en stærkt forbedret balance mellem på den ene side modstandsevne over for trykmærker fra fx møbler samt trinstøjsreduktionen på 14 dB, og på den anden side komforten for brugerne. Det sidste indebærer også, at brugerne føler sig mindre trætte.

Valget til hyggelige omgivelser
Serien er takket være den klæbemiddelfri og prisvindende installationsproces hurtig at montere, hvilket også minimerer nedetiden. Faktisk halveres installationstiden i forhold til et traditionelt limet gulv, og man kan desuden gå på gulvet samme dag. Det gør løsningen ideel til travle offentlige områder, som man ikke uden videre kan lukke ned på grund af denne slags vedligeholdelse.

Gulvet kan genanvendes 100 procent efter endt brug til fremstilling af nye produkter, som eksempelvis kunne være trafikkegler. Alternativt kan det bruges, som det er, andre steder i bygningen. Det betyder, at man sparer udgifter til bortskaffelse. Det kan installeres oven på nystøbte betonundergulve med en relativ fugtighed på op mod 97% uden nogen brug af fugtspærrende membran. Da der ikke skal anvendes lim, så undgår man også lugtgener under og efter installationen. Og med en forventet levetid på 15 år og gulvets varierede æstetik, så er det nemt at skabe hyggelige omgivelser. 

“Altro Cantata er særdeles velegnet i områder, hvor det ikke er nødvendigt med et sikkerhedsgulv, og hvor et varmt look og en komfortabel fornemmelse for fødderne samtidig er essentielle hensyn i indretningen”, slutter Michael Persson af.  

Det opgraderede gulv er velegnet på hospitaler, i plejeboliger og eventuelt i receptionsområder og på offentlige steder.

Tidligere artikelOttetalsformet studiebolig byder lysindfald velkommen
Næste artikelOptimér byggepladsen ved at sætte skinner under kranen