Ole Teisen, den danske commissioning-ekspert fra Sweco, er blevet tildelt den internationale pris REHVA Professional Award for Education 2020 på baggrund af sit mangeårige arbejde med at udvikle processer for commissioning i byggeriet.

REHVA Professional Award for Education 2020 uddeles hvert år af den europæiske organisation REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations) til faglige profiler, som gennem deres virke har bidraget til at udvikle og udbrede viden om bygningsinstallationer, energi, bæredygtighed og indeklima.

”Commissioning er en forholdsvis ny ydelse indenfor byggeriet, som sætter fokus på driften. Én ting er at designe og konstruere en bygning – noget helt andet og ofte langt vigtigere er det at sikre, at bygningen fungerer i drift i årtier frem i tiden. Min mission er, at vi stopper med at se på et byggeri som en engangshændelse og i stedet anlægger et livscyklus-perspektiv. Her spiller commissioning en afgørende rolle, og disciplinen rummer store perspektiver ift. både økonomi og bæredygtighed. Jeg er utrolig glad for den anerkendelse, som prisen er udtryk for,” siger Ole Teisen, der er chefkonsulent i Sweco.

20 års vedholdende arbejde med commissioning
Ole Teisen har i mere end 20 år gået forrest i arbejdet med at udvikle og optimere commissioning-processen i Danmark, Europa og USA og har arbejdet på at implementere commissioning som en fast del af dansk byggeri. Ole Teisen er bl.a. manden bag Dansk Standard DS 3090 og er også medforfatter på flere bøger og artikler om commissioning. Desuden har han været underviser på en lang række kurser i disciplinen – både internationalt og herhjemme.

REHVA Professional Award for Education uddeles hvert år af REHVA, som er et internationalt netværk for over 120.000 professionelle indenfor bygningsinstallationer, energi, bæredygtighed og indeklima fra 27 europæiske lande. Udover at modtage REHVA Professional Award 2020 er Ole Teisen også blevet udnævnt til REHVA Fellow, som gives til personer, der har ydet en ekstraordinær indsats til REHVA’s bestyrelse, komiteer og arbejdsgrupper.

Danvak, som er medlem af REHVA, har indstillet Ole Teisen til prisen. Indstillingen er givet pga. det omfattende arbejde Ole Teisen har udført for at fremme et bedre byggeri i Danmark og internationalt. Prisen overrækkes på Danvak Dagen, der afholdes i København d. 1. september 2020.

Tidligere artikel600 gennemrenoverede lejligheder afleveres af MT Højgaard til AAB Vejle
Næste artikelFischer med ny gasdrevet sømpistol