MT Højgaard afleverede den 30. april 600 renoverede lejligheder fordelt på 40 blokke til AAB Vejle. Projektet blev dermed afleveret til tiden.

Aarbejdet på Møllevangen i Vejle, er efter knap fire, nu afleveret af MT Højgaard torsdag den 30. april. Alle lejligheder er gennemrenoveret og klar til at blive flyttet ind i.

Der er ved alle blokke kommet nye facadepartier, og alle lejligheder har fået nye badeværelser, faldstammer, radiatorer og decentralt ventilationsanlæg. I enkelte blokke er lejligheder på 1. og 2. sal lagt sammen. Derudover er kviste er blevet udskiftet, 22 blokke har fået nyt tegltag, tagkonstruktioner er blevet udskiftet, og ligeledes er fem blokke blevet omdannet til tilgængelighedsboliger med elevatorer, ny ruminddeling og tekniske installationer.

Det har været en krævende opgave at gennemrenovere de 600 lejligheder. Undervejs har det vist sig at være mere omstændigt end først antaget. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi afleverer alle lejligheder til tiden og i rigtig god stand til fremtiden“, siger David Hauge, projektchef i MT Højgaard.

David Hauge og resten af MT Højgaards hold har i den forbindelse været meget tilfredse med samarbejdet med eksterne underleverandører, der har udvist stor fleksibilitet og samarbejdsvilje i forhold til at indarbejde projektændringer og tillægsarbejder.

Fokus på arbejdsmiljø har virket

I lejlighederne er der et forbedret indeklima, hvilket betyder, at lejlighederne i dag er væsentligt sundere boliger, end de var før renoveringen. Det er ikke kun beboernes sundhed, som har været i fokus under renoveringen. Projektholdet har nemlig været meget optaget af at skabe og bevare et sikkert arbejdsmiljø.

Med 120 mand i gang samtidig på ni byggepladser fordelt over 40 boligblokke har det været vigtigt at sikre et godt arbejdsmiljø. Det har vi blandt andet gjort gennem daglige sikkerhedsrunderinger og øjeblikkelig handling på de ting, der så er blevet fundet på sikkerhedsrunderingerne. Det har været komplekst at styre arbejdsmiljø, adgangsveje, løftezoner og den slags“, fortæller David Hauge og tilføjer:

Men det har virket. Faktisk har vi to gange haft over 200 dage uden arbejdsulykker, og en enkelt gang var vi endda over 300 dage“.

Møllevangen-bebyggelsen ligger centralt i Vejle og er opført i flere byggeafsnit fra 1951 og 1958 og med løbende opdateringer. MT Højgaards renovering er foregået fra 2016 til 2020.

Tidligere artikelNyt Radisson Red hotel i Aarhus åbner snart
Næste artikelFor sit årelange arbejde med commissioning hædres dansk ekspert international pris