Landets mindste er så småt vendt tilbage til skoler og institutioner, og inden længe sætter de store elever sig igen på skolebænken. Det sker dog under skærpede forhold, som for flere resulterer i manglende kapacitet i de eksisterende bygninger. Derfor har pavillonleverandøren Adapteo nu leveret fleksible bygninger til en række danske institutioner. Pavillonbygningerne skal bruges til at øge hygiejnestandarden i forhold til håndvask og rengøring af legetøj.

Landets skoler og institutioner åbnede efter påske gradvist op for de mindste børn. Det foregik under en række konkrete tiltag fra Sundhedsstyrelsen, som blandt andet indebærer et øget fokus på afstand, rengøring og hygiejne med hyppig håndvask hos både børn og voksne. 

Det har resulteret i manglende kapacitet hos en del af landets institutioner, som ikke kan efterleve retningslinjerne i de eksisterende bygninger. For at modvirke pladsmangel såvel som trængsel ved toiletfaciliteterne har Adapteo skruet op for leverancen af sine fleksible pavillonbygninger til en række danske institutioner.

Vi synes, det er vigtigt, at landets mindste får en så tryg genopstart i skoler og institutioner som muligt. Og det samme gælder naturligvis for personalet. Derfor leverer vi fleksible pavillonbygninger, som kan tilpasses den enkelte institutions behov, uanset om det drejer sig om ekstra klasselokaler, opholdsrum eller toiletfaciliteter“, fortæller Mads Blom, adm. direktør hos Adapteo Danmark.

Flere institutioner har valgt pavillonløsninger
De seneste dage er Adapteos pavillonløsninger blevet leveret til Børnehuset Villa-Kulla i Skovlunde, som består af syv vuggestuegrupper fordelt på to afdelinger, og fem børnehavegrupper, der har sin egen afdeling. Her skal pavillonbygningerne fungere som ekstra børne- og voksentoiletter for at mindske trængsel mest muligt. Mads Bo Bojensen, ejendomschef i Ballerup Kommune, fortæller:

Vi har fået opsat ekstra plads for at undgå smittespredning blandt børn og voksne i institutionen. Adapteo har leveret toiletfaciliteter af permanent karakter i forhold til mindre toiletvogne, og det fungerer efter hensigten. Og så var det et ekstra plus, at de kunne levere hurtigt, da pavillonerne allerede var på lager. Der var styr på tingene, og det var et positivt samarbejde“.

Også en række institutioner i bl.a. Silkeborg Kommune har øget kapaciteten med pavillonløsninger. Her er der også lavet en særlig løsning for at imødekomme kravet om, at al udendørs legetøj skal vaskes to gange dagligt. Udenpå pavillonerne er der opsat håndvaskstandere, som leverer varmt vand til, at børn og voksne nemt kan vaske legetøjet.

Vi er godt i gang med at få landets mindste tilbage til hverdagen, og vi kigger nu mod næste fase, når de store elever skal begynde i skole igen. Vi står klar til at levere fleksible bygninger til ekstra klasseværelser og toiletfaciliteter, så elever og lærere fortsat kan holde afstand“, afslutter Mads Blom.

Tidligere artikelPlatform.as opruster i bestyrelsen med anerkendt brancheprofil
Næste artikelAdvisor, Henry Høitbjerg fylder 70 år.