Foto: PR // Det er Nicolaisen & Larsen med JCB-import, der tager imod de mange åbent hus-gæster i øverste ende af Kærup Parkvej

Fem maskinfirmaer inviterer til “Åben maskinvej” – med store og kraftfulde maskiner til landbrug, håndværkere, udlejningsfirmaer og entreprenørbranchen.

Maskinforhandlerne Nicolaisen & Larsen, Helms TMT-Centret, Mertz, Hydrema og Scantruck inviterer til “Åben maskinvej” den 6. og 7. marts 2020 på Kærup Parkvej i Ringsted – for landmænd, entreprenører, maskinførere, håndværksmestre og folk i udlejningsbranchen.

De fem maskinfirmaer står klar med grillpølser og drikkevarer og viser de helt store maskiner frem, når der for tredje gang inviteres til ”Åbent maskinvej”.

“Åben maskinvej” finder sted på Kærup Parkvej tæt på Vestmotorvejen i Ringsteds nordøstlige ende. Her ligger de fem maskinforhandlere inden for ca. 650 meter – JCB-importøren Nicolaisen & Larsen i den ene ende af vejen, Helms TMT-Centret og Mertz under fælles tag og lige ved siden af Hydrema i den anden ende. Og Scantruck centralt midtvejs.

“Åben maskinvej”-arrangementet er før afholdt to gange, og arrangementerne er blevet populære hos landbrug og entreprenørbranchen. Ved de to første ”Åben maskinvej”-arrangementer er maskininteresserede rejst til Danmarks ypperste maskinvej fra nær og fjern i hobetal, og i år håber forhandlerne på endnu større interesse.

Test de nyeste maskiner
De enkelte firmaer byder på en række spændende maskinnyheder, og til “Åben maskinvej” kan besøgende prøve og teste nogle af de nyeste maskiner.

Ny kompakt Hydrema-dumper hos Hydrema
Hydrema er Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, og til ”Åben Maskinvej 2020” bliver der mulighed for at teste den nye kompakte 707G-dumper – med MultiTip og kort venderadius på blot fem meter egner den sig til byggepladser med trange forhold. Samtidig er maskinen oplagt som makker til en minigraver, da den har lav læssehøjde på 287 cm og kan indregistreres til vejkørsel med trailer.

”Dumperen har hydrostatisk transmission, og motoren kan fås med op til 122 hk. Med føreren i højsædet og sikkerheden i top har vi udstyret kabinen med joystick som på de større dumpere,” fortæller afdelingsleder Dan Madsen hos Hydrema, hvor der til arrangementet også kan prøves kræfter med virksomhedens velkendte rendegravere.

Schäffer, TYM og ny import hos Helms TMT-Centret
Helms TMT-Centret præsenterer også Schäffers nyeste modeller af knækstyrede hjul- og teleskoplæssere. Schäffer stiller op til el-teknologi i modellen Schäffer 23e. 

”Vi har også et bredt program af TYM-kompakttraktorer og McHales’ græsprogram, og så byder vi alle velkommen til en fagsnak om Komatsu Forest. Sidste år præsenterede vi importen af McCormick-traktorer, og de vil også være bredt repræsenteret i år,” siger Jakob Helms hos Helms TMT-Centret.

Firmaet kan også præsentere et nyt, stort importprodukt, da Helms har fået import af produkter fra Textron med klipperprogrammet fra Jacobsen og Ransomes og tillige el-køretøjer fra EZ-GO og Cushman.

Ny T5-serie hos Mertz
Siden sidste år har Mertz fokuseret på salg af New Holland-traktorer og høstmaskiner og har samtidig plejet ekspertisen i servicering af Case IH-maskiner. 

”En af de store nyheder fra New Holland er T5-serien fra 100 til 140 hk motorkraft med blandt andet ny kabine. Og ikke mindst to nye transmissioner, den trinløse Auto Command og dobbeltkoblings-transmissionen Dynamic Command,” forklarer sælger Hans Wonge hos Mertz om traktornyhederne.

New Holland har gravemaskiner op til seks tons, gummigeder, rendegravere, og teleskoplæssere samt markedets bredeste traktorprogram, som spænder fra 23 til 700 hk.

Ny læsser og intelligent demo-plads hos Scantruck
Scantruck præsenterer den nye Komatsu-gummihjulslæsser WA475. 

Siden sidste års arrangement har Scantruck indviet sin nye demo-plads for maskiner med integrerede intelligente maskinstyringssystemer og hybrid-maskiner. Den plads tages i brug til arrangementet, og Scantruck viser også de nyeste modeller fra Manitou.

”Vi glæder os til blandt andet at præsentere vores knækstyrede landbrugsteleskoplæsser med firehjulsstyring og teleskop. Vi vil også benytte lejligheden til at vise amerikanske GMG-mandskabslifte samt forskelligt udstyr til entreprenørmaskinerne, blandt andet til nedbrydningsopgaver,” fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Nye landbrugslæssere hos Nicolaisen & Larsen
JCB-importøren Nicolaisen & Larsen markedschef Dennis Faurby og medarbejderne præsenterer de nye JCB Serie III-landbrugsteleskoplæssere, som er blevet udstyret med ny og større kabine med et støjniveau så lavt som blot 69 dB. 

”Kabinerne kan udstyret med klimaanlæg, og der er designet nye, lækre membran-knapper sammen med en stor drejbar knap til navigering af menuen på den nye 7-tommer skærm. De nye teleskoplæssere fra 6 til 9,5 meter har fået øget løftekapaciteten med op til 200 kg i forhold til deres forgængere,” forklarer Dennis Faurby.

Tidligere artikelAnker Hansen & Co. ansætter ny byggeleder
Næste artikelMercantec bliver bæredygtig med uddannelsen Grøn Tømrer