Foto: PR // Katrine L. Starling, byggeleder i Jönsson Entreprise

Med adskillige DGNB-certificerede byggerier på referencelisten, så har Jönsson Entreprise fuldt fokus på sine kompetencer inden for bæredygtigt byggeri. Dette er grunden til at de netop har fået uddannet én af landets første bæredygtighedsledere.

DK-GBC bæredygtighedsleder kurset er den første uddannelse for bæredygtighedsledere i Danmark. Den er rettet mod danske forhold, som dækker lovgivning, direktiver, standarder og vejledninger i EU. Totalt set er der uddannet færre end 100 bæredygtighedsledere i Danmark. 

Katrine L. Starling, som er byggeleder i Jönsson Entreprise har netop bestået uddannelsen.
“Min generelle forståelse for det bæredygtige projektforløb er blevet styrket, og jeg har fået fokus på hvilke ledelseskompetencer, jeg kan bidrage med for at optimere det bæredygtige byggeri”, fortæller Katrine efter en veloverstået eksamen.

Efter uddannelsen er hun blevet bedre til at navigere rundt i hele DGNB-agendaen og generelt i hele den verden som DGNB-certificeringer er en del af. Udover læring på disse områder fik Katrine Starling mere med hjem omkring når man bygger bæredygtigt. 

“Det har været fantastisk at møde så mange ildsjæle med den fælles interesse at fremme bæredygtigt byggeri. Det blev helt tydeligt for mig at det traditionelle projektforløb står foran et paradigme skifte. – Og så har jeg fået flere gode kontakter ude af huset, som kan være værdifulde i vores videre arbejde med DGNB-byggeri, fortæller Katrine.

Jönsson Entreprise er heller ikke i tvivl om at de vil holde fokus på fastholdelse og udvikling af virksomhedens kompetencer indenfor DGNB-certificeret byggeri.

Tidligere artikelDanmarks første seniorvenlige boligfællesskab bygget i træ holder Åbent Hus
Næste artikelNyt værktøj skal hjælpe rørlæggere