Foto: Unsplash.com

Det første spadestik blev for knap fire måneder siden taget til Slagelses nye, seniorvenlige boligfællesskab, Ibihaven. Boligerne skyder nu op i det nye boligkvarter i Elmesvinget, og folkene bag byggeriet inviterer ind i varmen til et besøg i fællesskabets første bolig for de kommende beboere.

Ibihaven i Slagelse er det første af en række seniorvenlige boligfællesskaber, som under det fælles navn, Agorahaverne, de kommende år kommer til at vokse frem over hele landet. Bag byggeriet står ejendomsudvikleren Tetris A/S i samarbejde med bl.a. Sangberg Architects, Københavns Universitet, antropologer og eksperter i fællesskabsdesign.

Ibihaven er et bæredygtigt boligfællesskab hvor de grønne løsninger er tegnet ind fra den første streg. Det kan opleves i alle kroge af fællesskabet – fra den nye, bæredygtige armering, som er fundamentet i Ibihaven og til de grønne interessefællesskaber, som de kommende beboere bliver drivkraft for.

For den sociale bæredygtighed spiller også en betydelig rolle i Ibihaven, som er bygget med et stærkt fokus på nærhed – både til naturen og til naboskabet. Og ud over Ibihavens 76 boliger, kommer byggeriet til at byde både på en stor, overdækket atriumhave og på fællesfaciliteter, som fælleskøkken, værksted, atrium-lounge, petanquebaner og aktive zoner.

Det kommende boligfællesskab oplever i Slagelse og omegn en stor interesse og siden interesselisten åbnede i december 2019, har flere hundrede nysgerrige borgere besøgt byggepladsen i Elmesvinget, hvor mange allerede har skrevet sig på interesselisten.

”Vi er overvældede over engagementet og de mange gode tanker, som de interesserede borgere gør sig om Ibihaven og et liv i fællesskabet. Vi glæder os til at vise en bolig frem og give dem en helt konkret oplevelse af det hjem, der venter dem her i Elmesvinget,” siger Martin Wagner, Kommunikationsansvarlig hos Agorahaverne.

Interesselisten til en bolig i Ibihaven er åben til og med d. 29 februar, hvor boligtildelingen begynder og der tilbydes en plads i fællesskabet til de nye beboere.

Tidligere artikelStadig flere håndværkere søger rådgivning om bæredygtighed
Næste artikelEntreprenør kompetenceudvikler til DGNB-certificeret byggeri