Foto: Uffe Johansen

Energieffektiv, brandsikker og nem at installere er kodeordene for ROCKWOOLs nye system til isolering af kolde rør. TECLIT-systemet, der allerede har opnået stor succes i Europa, garanterer den højest mulige brandsikkerhed og er samtidig et miljøvenligt alternativ til gængse systemer på markedet.

TECLIT er et komplet isoleringssystem til at isolere de såkaldt kolde rør i en bygning. I modsætning til varme rør er der ved køling i bl.a. aircondition- og ventilationsanlæg risiko for kondensdannelse. TECLIT modvirker risikoen for kondens både på isoleringen og på ydersiden af rørene, og installationen minimerer derfor risikoen for, at rørene ruster.

Systemet består af lamelmåtte, rørskåle, isolerede rørbæringer, alutape og flextape. Alle produkterne er lavet af stenuld, der sikrer høj isoleringsevne, lang levetid, formstabilitet og brandsikkerhed. Tapen betyder, at installationen er både hurtigere og sundere for installatører og de tekniske isolatører at arbejde med. Overfladen på alle produkterne er en robust og glasfiberforstærket aluminiumsmembran. Ligesom alle andre ROCKWOOL-produkter kan TECLIT-systemet genanvendes og indgå i produktion af nye stenuldsprodukter.

Der har ikke tidligere fandtes nogen fleksibel og brandsikker løsning til isolering af kolde rør. Mange kunder har ønsket et sådant system, ikke mindst til større projekter som skoler og hospitaler, hvor miljø- og kvalitetskrav ofte er særligt høje,” siger Lillian Andersen, der er produktchef for teknisk isolering hos ROCKWOOL.

TECLIT-systemet er designet til kolde rør, men det kan bruges til temperaturer op til 250 grader. Dette er især fordelagtigt for anlæg, hvor temperaturerne varierer meget i løbet af året. F.eks. ventilationsanlæg, der skal køles om sommeren, men opvarme om vinteren.

ROCKWOOL lancerer TECLIT i Danmark via en række online webinarer i starten af juni, som skal udbrede kendskabet til det nye system. Systemet, der er testet og godkendt til kolde installationer af FIW i München, har opnået stor succes på det tyske marked. Derfor er forventningerne store til TECLIT i Danmark. Målgrupperne er tekniske isolatører og VVS-installatører med høje krav til kvalitet, energioptimering og bæredygtighed, men også entreprenører, rådgivere og detailkæder, der ønsker at kunne tilbyde en brandsikker og energieffektiv løsning til teknisk rørisolering, der er nem at arbejde med.

Tidligere artikelSolidt huskoncept bygger på langvarige forbindelser
Næste artikelMetallofters designfleksibilitet