Foto: Direktør Jørgen Kristensen (i forgrunden) ved BF12’s nye Homag Sawteq B-300. Anlægget er netop sat i drift og betyder, at BF12 mere end fordobler kapaciteten til pladeopskæring.

Virksomheden BF12 udvider med 2.000 kvadratmeter og får blandt andet mere plads til produktion af akustikløsninger. Et rekordregnskab samt stigende efterspørgsel fra byggeriet giver optimismen i det midtjyske.

På Fabriksvej i Bording, lige over for BF12’s eksisterende fabrik, har direktør Jørgen Kristensen lejet en 2.000 kvadratmeter stor ejendom. Den nye ejendom skal blandt andet skal huse en komplet afdeling til produktion af akustikbeklædning.

Til formålet har BF12 investeret i en ny cnc-styret boremaskine til perforering samt et nyt anlæg til pladeopskæring. Sidstnævnte er netop sat i drift og betyder mere end en fordobling af kapaciteten til opskæring.

Med den nye afdeling får vi kapacitet til at imødekomme en stigende efterspørgsel på akustikløsninger, hvor vi har større ordrer inde til blandt andet skoler og erhverv“, fortæller Jørgen Kristensen.

En gevinst for logistik og miljø
BF12, som tidligere hed Bording Fronts, har investeret massivt i sin maskinpark siden finanskrisen, for at kunne håndtere hele værdikæden inden for træbearbejdning i eget hus. Det har skabt et grundlag for et nyt, stort kundesegment inden for byggeriet som supplement til produktionen af bl.a. køkkenlåger, fronter og møbelkomponenter.

Vi har de seneste år målrettet vores investeringer mod kunder i byggeriet og har løbende fornyet og udvidet vores maskinpark. Det har vi gjort ud fra en strategi om, at BF12 skal være produktionspartneren, der kan stå for alt fra opskæring til færdigt produkt“, fortæller Jørgen Kristensen.

Den strategi har mange virksomheder set værdien i, hvor kundespecifikke løsninger til byggeriet, i dag står for knap en tredjedel af BF12’s samlede omsætning, og efterspørgslen er stigende.

Trævarespecialisten Keflico, er blandt de virksomheder, der har benyttet BF12 som produktionspartner på flere markante byggeprojekter; herunder Danske Banks nye domicil i Aarhus, udvidelsen af Syddansk Erhvervsskole i Vejle samt ombygningen af Fredericia Sundhedshus.

I Keflico har vi et stort fokus på at fremme brugen af træ på en ansvarlig og bæredygtig måde, og vi prioriterer at arbejde tæt sammen med virksomheder, der komplementerer vores kernekompetencer.  Det gør BF12 gennem en dyb specialisering inden for produktion af træbaserede produkter, alt sammen samlet på én adresse. Det skaber samtidig store logistiske og miljømæssige gevinster for os, fordi vi ikke skal transportere varen rundt mellem forskellige leverandører“, siger Lene Lykkegaard, der er projektkoordinator hos Keflico.

Regnskabsrekord og nyt stærkt år i sigte

I foråret offentliggjorde BF12, sit hidtil bedste årsregnskab med et overskud på 3,2 mio. kroner før skat, og trods Corona-krisens udfordringer budgetterer virksomheden i 2020 med et resultat tæt på niveauet fra 2019.

Tidligere artikelMosaikhjørnet bliver forhandler af bakteriebekæmpende fliser
Næste artikelSweco åbner arkitekttegnestue i Odense ​​​​​​​