Det varer nu forhåbentlig ikke længe, før det eksklusive hotel Villa Copenhagen kan byde gæster velkommen. Villa Copenhagen ligger i Københavns Indre By, i den historiske Centralpostbygning. Bøjsø døre & vinduer har i netop leveret de sidste elementer til luksushotellet, der er længe ventet. Dermed kan vinduesproducenten glæde sig over ikke alene at have sat sit præg på den enestående bygning, men ligeledes at have afsluttet den største enkeltstående ordre for virksomheden nogensinde.

750. Så mange vindueselementer er nu blevet skåret til, håndkittet og malet til den gamle Centralpostbygning i København, som i løbet af de seneste år har været under en gennemgribende renovering for at kunne skabe rammerne til det eksklusive hotel Villa Copenhagen. Det er Bøjsø døre & vinduer, der har stået for at levere de mange vindueselementer, og som netop har leveret de sidste af slagsen, og det har været en helt unik opgave for virksomheden:

“Villa Copenhagen har været et projekt af stor betydning for os, da det er virksomhedens største enkeltstående ordre i vores mere end 45 år i branchen. Derfor er det også en kæmpe milepæl nu at aflevere de sidste vinduer til den imponerende bygning, som desuden har stillet store krav til det håndværksmæssige”, fortæller Lasse Sørensen, direktør for Bøjsø døre & vinduer, og uddyber:

“Den over 100 år gamle bygning er nemlig fredet, og derfor har det været vores fornemmeste opgave at bevare det oprindelige udtryk, som arkitekten Heinrich Wenck tiltænkte bygningen. Det har været vigtigt for os at bidrage til, at man som besøgende stadigvæk kan mærke postbygningens sjæl og får en autentisk oplevelse”.

Et stort og udfordrende projekt

Selvom Bøjsø døre & vinduer er specialister i at specialproducere vinduer og døre til fredede og bevaringsværdige bygninger, har leveringen til Villa Copenhagen ifølge Lasse Sørensen været et spændende, udfordrende projekt især for virksomhedens specialafdeling:

“Først og fremmest skulle de nye vinduer fremstilles i overensstemmelse med det traditionelle håndværk, som blev anvendt, da bygningen blev opført. Her kommer vores nicheprodukt koblede vinduer virkelig til sin ret, da det er en vinduesløsning, hvor to vinduesrammer er monteret sammen og kan åbnes samlet – ligesom det blev produceret i begyndelsen af 1900-tallet. På den måde kunne vi levere nye vinduer, der stort set matcher de oprindelige én til én”, fortæller Lasse Sørensen og uddyber:

“Samtidig skulle vinduerne være yderst lydisolerende grundet hotellets centrale beliggenhed tæt ved Hovedbanegården. Og her måtte vores udviklingsafdeling i gang med at fremstille en skræddersyet vinduesløsning, der både havde de helt rette håndværksmæssige detaljer, som eksempelvis de flotte mensardvinduer og okseøjer har, og samtidig var yderst lydisolerende, og dermed passede perfekt til Villa Copenhagen“.

De sidste specialproducerede vindueselementer er netop blevet leveret til Villa Copenhagen, og dermed er det eksklusive hotel i det indre København et stort skridt tættere på at være åbent for offentligheden.  

Tidligere artikelTeknologisk Institut vil have trafikstøj reduceretøj
Næste artikelTema: Sådan bliver byggeriet sundt og cirkulært