Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Vilhelm Lauritzen Arkitekter er udvalgt blandt 96 internationale ansøgere til at give et bud på en ny masterplan og et nyt mediehus til et af verdens ældste medieområder i Berlin. Der skal bygges et topmoderne campus, som skal håndtere den moderne medieproduktion.

For enden af Berlins berømte Kaiserdamm ligger et af verdens ældste medieområder. Her leverer det tyske mediehus RBB, der er en del af den ARD, nyheder og underholdning til millioner af seere og lyttere. Området er næsten 100 år gammelt og skal omdannes til et moderne, netværksbaseret medie- og kulturcampus, som kan håndtere den måde, der bliver produceret og formidlet på i dag.

Prækvalificeret fra et felt med 96 ansøgere
Der var 96 internationale ansøgere til konkurrencen, og her er danske Vilhelm Lauritzen Arkitekter blevet prækvalificeret i et felt med 14 andre internationale tegnestuer. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har blandt andet tegnet DR Byen, Københavns Lufthavn og Krøyers Plads.

”Den her opgave er helt usædvanlig, så vi er utroligt glade for at være med. Et mediebyggeri har i sig selv en høj kompleksitetsgrad, og her kombinerer man den kompleksitet med ønsket om en moderne arbejdsplads på en sensitiv grund midt mellem historiske bygninger”, siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

40.000 m2 område
Konkurrenceområdet måler 40.000 m2, og det er altså en stor opgave, der skal løses. Området huser blandt andet der fredede Haus des Rundfunks er på hver side afgrænset af to større veje, der udgår fra Theodor-Heuss Platz. Der vil være mulighed for enten genbrug eller nedrivning af flere af de eksisterende bygninger, og der er plads til at arbejde med en række forskellige arkitektur- og byrumsløsninger.

Konkurrenceforslaget skal afleveres i starten af 2020, og der forventes at komme en afgørelse i løbet af foråret.

Tidligere artikelForhenværende topchef for Per Aarsleff Holding A/S indstillet som bestyrelsesformand
Næste artikelGenanvendelse af moduler omdanner skole til dagpleje