Visualisering: Arkitektfirmaet COBE

Strækningen fra Nytorv til Nordkraft i Aalborg skal omdannes og have et løft. Det er en trio bestående af COWI, arkitektfirmaet COBE og ÅF Infrastructure Planning, som med deres bud på en ny helhedsplan vandt konkurrencen, oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det var tre stærke prækvalificerede hold, der deltog i konkurrencen om at omdanne den centrale strækning i Aalborg. Her var vindertrioen bestående af rådgivningsfirmaet COWI, arkitektfirmaet COBE og ÅF Infrastructure Planning oppe mod to stærke teams:

  • Ingeniørfirmaet Niras, arkitektfirmaet WERK, Lightscapes og Bendixbruun
  • Arkitektfirmaet Vandkunsten, Via Trafik, Kongshaug & Søn og Landskabsarkitekt Marianne Levinsen.

“Vores fokus har været på at skabe en attraktiv og sammenhængende strækning, der tager højde for byens karakteristika undervejs; at give forbindelsen fra Nytorv til Nordkraft en ny, klar identitet samtidig med, at de eksisterende byrum integreres,” udtaler projektleder Peter Fenger på vegne af vinderholdet. 

Den nye helhedsplan skal gøre byen attraktiv
Med den nye helhedsplan gennemtænkes byens mobilitet, hvor der skal sikres god tilgængelighed for alle mobilister. Samtidig skabes der rammer for en attraktiv og oplevelsesrig by, som skaber mere liv i byens rum. Der skabes også mere plads til natur og bæredygtig mobilitet i byens rum.

Rådmand Hans Henrik Henriksen fortæller, at den nye helhedsplan understøtter Midtbystrategiens mål om at skabe en grøn og oplevelsesrig bymidte:
“Strækningen er en vigtig del af byens kerne og projektet følger op på omdannelsen af Budolfi Plads og Nørregade. Samtidig er Plusbussen undervejs i midtbyen, så området som helhed får virkelig et løft. “

Visualisering: Arkitektfirmaet COBE

Tidsplan
Omdannelsen af strækningen kommer til at ske i en række etaper; projektering af strækningen er allerede i gang. Det forventes at ledningsarbejderne går i gang i starten af 2020, og at den første etape, som omfatter strækningen af Nytorv fra Østerågade til Braskensgade, står færdigt allerede i slutningen af 2021. 

Det samlede projekt har planlagt færdiggørelse i 2025.

Præsentation af projektet
Aalborg Kommune inviterer til præsentation af projektet mandag d. 28. oktober kl. 12.00 – 14.00. Mødestedet er på Nytorv foran Spar Nord, hvor Rådmand Hans Henrik Henriksen byder velkommen og Projektleder Jakob Nielsen fra Aalborg Kommune fortæller om projektets visioner langs strækningen.Turen er gratis og uden tilmelding.

Tidligere artikelDTU ødelægger hus for at tjekke computerprogram
Næste artikel130 sikkerhedsmøder med til at sikre godt arbejdsmiljø under byggeriet af ny bro