Tre ud af fire i byggeriet oplever højere krav og forventninger til deres viden om og arbejde med bæredygtige materialer og løsninger. Men over halvdelen føler ikke, at de har fornøden viden til at træffe bæredygtige beslutninger. Det viser en ny rundspørge, som Brancheforeningen Danske Byggecentre har foretaget forud for BYGGERI’23, der afholdes den 21.-24. marts i Fredericia. 

Byggeriets aktører møder en stigende efterspørgsel på bæredygtighed, dokumentationskrav og nye grønne produkter og løsninger. Men på trods af det stadig øgede fokus på bæredygtighed, så mangler der viden til at træffe bæredygtige beslutninger.

Det viser en ny rundspørge, som Brancheforeningen Danske Byggecentre har foretaget blandt flere end hundrede aktører i byggeriet forud for BYGGERI’23, der samler byggeriets fagfolk til fire dages fagmesse i MESSE C.

Rundspørgen viser bl.a. at:

  • 76,9 % oplever, at der stilles højere krav og forventninger til, at de har viden om og arbejder med bæredygtige materialer og løsninger
  • 76,9 % ønsker, at der var mere information og guides til bæredygtige materialevalg og løsninger
  • 51,9 % føler ikke, at de har den fornødne viden til at træffe bæredygtige beslutninger

“Manglende viden er en af de største barrierer for, at vi får bæredygtige materialer og løsninger ud at leve i byggeriet. Alle i branchen vil i de kommende år skulle arbejde endnu mere intensivt med det her, så det er altafgørende, at vi får alle klædt bedre på. Her er BYGGERI’23 en god anledning til at opnå ny viden, udveksle erfaringer samt få ny inspiration til måder at arbejde på, så der kan træffes velinformerede beslutninger, når der skal bygges eller renovere bæredygtigt,” siger Palle Thomsen, adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre.

 

BYGGERI’23 vil gøre det nemmere at vælge bæredygtigt

Udover de ca. 300 udstillere, som kommer til at stå parat til at præsentere og rådgive om de nyeste løsninger og produkter i MESSE C, så har Brancheforeningen Danske Byggecentre i år taget initiativ til et nyt særskilt bæredygtighedsområde – Vælg Bæredygtigt.

Messeområdet har til formål at øge vidensniveauet og hjælpe de udførende i byggeriet med at træffe gode materialevalg og skabe et bæredygtigt byggeri og omfatter blandt andet standene Træ.dk, BygDok.dk og Vælg Bæredygtigt.dk.

“Som rundspørgen viser, så er der et ønske i branchen om mere information og vejledning. Det vil vi med vores bæredygtighedsområde imødekomme. Her tager vi bæredygtighed ned på et praktisk niveau med en række principper for at vælge bæredygtige byggematerialer samt en række værktøjer, der kan hjælpe en med at træffe gode materialevalg og skabe et bæredygtigt byggeri uden besvær eller ekstra omkostninger,” siger Palle Thomsen.

Tidligere artikelDigitale værktøjer skaber rammen om det gode liv i fjordbyen
Næste artikelDanskerne skal sikres mod farligt regnvand