Foto: Aarsleff

Aarsleff overdrager nyt havnebyggeri til Rønne Havn A/S. Havnen skriver lokalhistorie med den nye udbygning, som har givet kajerne større bæreevne, og som gør det muligt for havnen at blive udskibningshavn til havvindmølleparken på Kriegers Flak.

Et nyt byggeri på Rønne Havn gør, at øen er blevet 150.000 m2 større med en udvidet havn, hvor der før var hav. Det er nu fyldt op med sand, skærver og granit og kommer til at fungere som udskibningshavn til havvindmølleparken Kriegers Flak. Kajen har fået en bæreevne på 50 ton pr. m2, og den er derfor klar til at kunne læsse de tunge vindmølledele og til at skabe erhvervshistorie i den østlige del af Danmark.

Rønne Havn A/S markerede afslutningen sammen med ca. 5.000 lokale borgere under en stor indvielsesfest den 8. juni, men den formelle aflevering fra entreprenør til bygherre fandt sted den 4. oktober, skriver Aarslef og Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse.

Det meste af Aarsleffs mandskab er allerede flyttet videre til andre anlægsprojekter – men nogle vil fortsat være at finde på havnen frem til årsskiftet:
”Aarsleff er i gang med at udbedre et par mindre mangler, og vil være på havnen frem mod årsskiftet. Det er helt normalt i forhold til et så stort anlægsprojekt. Arbejdet vil ikke påvirke havnedriften,” slutter Thomas Bendtsen, CEO for Rønne Havn A/S.

Tidligere artikelFire projekter nomineret til pris for bæredygtig brug af beton
Næste artikel62 nye boliger i gammelt færgeleje klar til indflytning i Nyborg