Foto: PR

Dansk virksomhed lancerer bæredygtige sikkerhedssko og bliver de første til at tilbyde mere miljøvenlige fodtøjsløsninger til arbejdspladserne i Danmark.

I et samfund hvor bæredygtighed er på fremmarch, og hvor bæredygtighed og bæredygtige løsninger i stor grad bliver tænkt ind i virksomheders services og produkter, er det nu også muligt at få bæredygtige sikkerhedssko.

Nyt på det danske marked
Det er den danske sikkerhedsskovirksomhed Sika Footwear, som i dag i en pressemeddelelse præsenterer nyheden: Det bliver nu muligt for håndværkere og industriarbejdere at gå i den bæredygtige retning, hvilket ikke har muligt på det danske marked før.

“Bæredygtighed er et vigtigt tema for os, og det er det også for mange bygge- og industrivirksomheder. Genbrug og bæredygtighed tænkes snart sagt ind i alt – bare ikke i sikkerhedsudstyr. Det vil vi gerne ændre på. COFRA-Recycle-sikkerhedssko er de første af sin slags på markedet, og det er en holdbar og sikker måde at bidrage til den grønne omstilling,” siger Hans Løve, som er Head of Sales and Marketing hos Sika Footwear.

Ni plastikflasker bliver til et par sko
I 2017 blev der produceret næsten 20.000 plastikflasker i sekundet på verdensplan ifølge The Guardian, og 91 procent af dem bliver ikke genanvendt. Med COFRA-Recycle skoen går Sika Footwear ind i kampen. Skoens overdel er lavet af plastik fra plastikflasker, og der anvendes ni halvlitersflasker til produktionen af et par sko. Det kan derfor blive til mange plastikflasker, hvis en hel byggeplads eller et lager alle køber de bæredygtige sko.

Flere modeller på vej
På trods af at skoene er lavet af genbrugsmaterialer, er de slidstærke og gode i brug. Virksomheden har tre sko i sortimentet og har derfor flere på vej.
“Det er meningsfyldt at gå den bæredygtige vej. Hos Sika Footwear vil vi fortsætte med at beskæftige os med bæredygtighed på flere forskellige niveauer og brancher. Vores rejse er kun lige begyndt,” afslutter Hans Løve.

Tidligere artikelNyt dansk partnerskab skal sætte fokus på verdensmålene
Næste artikelNyt nationalt læringscenter i Lyngby