Coronavirussen spændte ben for rejsegildet for Danmarks første svanemærkede friplejehjem, som AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, opfører i Horsens. Men nu fejrer AP Ejendomme sammen med totalentreprenøren, CASA, håndværkernes store arbejde med en tidskapsel. Horsens borgmester, Peter Sørensen, vil være blandt talerne ved begivenheden den 24. november klokken 10.30, hvor pressen er velkommen.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, måtte tidligere på året aflyse rejsegildet for Danmarks første svanemærkede friplejehjem, som AP Ejendomme opfører ved Buchwalds Bro i Horsens, da coronavirussen satte en stopper for arrangementet. Coronavirussen har dog ikke fået lov til at sætte en stopper for opførelsen af friplejehjemmet. Derfor bliver håndværkernes store arbejde markeret den 24. november med en tidskapsel i byggeriet, hvor de involverede i friplejehjemmet hver kommer en ting i.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, ser frem til, at der nu er mulighed for at hylde opførelsen af et nyt byggeri.

Håndværkerne udfører et stort stykke arbejde, derfor er jeg glad for, at vi nu kan fejre opførelsen af vores svanemærkede friplejehjem i Horsens. Med det kommende friplejehjem skaber vi nogle rigtig gode rammer for ældre, der gerne vil have et alternativ, når de skal kigge på et nyt hjem“, fortæller Peter Olsson, der ser frem til, at friplejehjemmet er klar til indflytning i slutningen af 2021.

AP Pensions friplejehjem i Horsens kommer til at bestå af i alt 75 boliger fordelt på seks etager. 55 af boligerne har to værelser, mens de sidste 20 kommer til at have tre værelser. De kommende beboere på friplejehjemmet får blandt andet adgang til spaområde og fællesaltaner på alle etager.

AP Pension er et pensionsselskab for alle. Derfor er det vigtigt for os, at vi også kan tilbyde gode boligmuligheder for personer i den tredje alder, og det kan vi med vores friplejehjem, der vil blive drevet af Danske Diakonhjem. Med Danske Diakonhjem er vi sikre på, at de kommende beboere får de bedst mulige betingelser“. 

Horsens Kommunes borgmester, Peter Sørensen, følger udviklingen af AP Pensions kommende friplejehjem tæt.

Det er et utrolig spændende byggeri, som lever op til en række krav i forhold til både at være bæredygtigt og sundt at bo i, og det er den rigtige måde at gøre det på. Jeg er også rigtig glad for, at AP Pension har valgt at opføre deres nye friplejehjem i Horsens, da det er et godt supplement til de forskellige tilbud, vi i forvejen har til vores ældre i Horsens Kommune“, siger Peter Sørensen.

Friplejehjemmet bliver certificeret med Svanemærket, hvilket betyder, at boligerne skal leve op til skrappe krav i hele livscyklus, det vil sige til både materialer, byggeproces, brugsfase samt affalds- og recirkuleringsfase. 

Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet, de mennesker der skal opholde sig i bygningen og økonomien. For at et byggeri kan blive svanemærket, skal det opfylde en række krav, som blandt andet skal sikre, at beboerne får et godt indeklima, og at bygningen får en høj byggeteknisk kvalitet. Der er også skrappe krav til de byggematerialer, der bliver brugt. Med certificeringen af friplejehjemmet viser AP Pension, at de tager ansvar for at skubbe byggebranchen i en mere bæredygtig retning og gerne vil kunne tilbyde attraktive boliger“, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark. 

Det er totalentreprenøren, CASA, der er grundlagt i Horsens, der står for selve opførelsen af friplejehjemmet, og hos CASA glæder man sig over projektet.

Vi har set frem til at kunne fejre håndværkernes store arbejde, og vi er derfor glade for at kunne deltage i denne markering af byggeriet. Friplejehjemmet begynder for alvor at tage form, og vi er stolte over at realisere de mange tanker, som AP Pension og Danske Diakonhjem har for friplejehjemmet. Med svanemærkningen leverer CASA endnu et bæredygtigt byggeri – til glæde for de kommende beboere og Horsens“, siger Torben Modvig, CEO i CASA.

Udover at fejre opførelsen af friplejehjemmet, så vil arrangementet også fejre AP Pensions opførelse af sine 70 lejeboliger og 38 salgsboliger, der alle bliver svanemærkede, ved Buchwalds Bro.

Tidligere artikelDebat: Som bygherre skal tænke dig om
Næste artikelTrackunit udnævner Søren Brogaard som ny administrerende