Foto: Arkitektfirmaet Holscher Nordberg // Pressemeddelelse af Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Området tæt ved Amager Strandpark er i rivende udvikling og inden længe er 93 nye lejligheder klar til nye beboere. Heraf er 44 tiltænkt som almene familie- og ungdomsboliger, hvor Danske Funktionærers Boligselskab DFB er bygherre.

På Strandlodsvej ved Amager Strandpark er i alt 5 bygninger placeret, som fra oven ligner, at de er placeret som forskellige fugle, der har sat sig tæt ved vandet. Den sidste og største af fuglene, Svanen, er byggeriet der inden længe er klar med 93 lejligheder under sine vinger. Ud af de 93 lejligheder bliver 44 almene familie- og ungdomsboliger.

Den sidste etape af hele projektet Strandholmen står dermed snart klar til indflytning, hvilket fejres med rejsegilde for byggeriet Svanen på mandag d. 16. december.

”København skal være en blandet by med plads til alle, hvor butiksekspedienten og direktøren bor side om side. Det glæder mig, at Amager med Svanen får flere almene boliger dør om dør med private boliger, og at beboerne kommer til at bo tæt på natur med strandparken og Øresund i baghaven”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

De kommende beboere kan se frem til at bo i en blandet bebyggelse med 44 almene ungdoms- og familieboliger og 47 private lejeboliger, samt 2 erhvervsboliger. Ud af de 44 almene ungdomsboliger bliver 2 handicapvenlige. Alle beboerne i Svanen vil have mulighed for at samles på tværs af boligtype i et fælleslokale og i et udendørs grønt område.

Danske Funktionærers Boligselskab DFB, som er bygherre på de 44 almene boliger i Svanen, glæder sig over at der kommer flere almene boliger i Danmark.

”I disse år hvor byen vokser, er der behov for billige og velfungerende boliger – og her kommer almennyttige boliger ind i billedet. De bidrager til at skabe fællesskaber og tryghed for både ældre, unge og familier. Derfor er DFB glade for samarbejdet med Københavns Kommune om almennyttige boliger i byggeriet Svanen”, siger Ole Christian Larsen, der er næstformand i DFB. 

Arkitektfirmaet bag Strandholmen er Holscher Nordberg, som foruden Svanen indeholder bygningerne Glenten, Viben, Hejren, Klyden og Ternen. Svanen er blevet opført af byggevirksomheden Casa a/s gennem en delegeret bygherremodel.

     

Tidligere artikelByggereglement er en dobbelt mavepuster til der virksomheder som er i vækst
Næste artikelJævn vækst i installationsbranchen